În cei aproape patru ai de viaţă ai ei, micuţa Riana a experimentat doar două răceli. Şi acelea uşoare. Nu pentru că ar fi fost ţinută în vreun „glob de sticlă”, ferită de virusuri şi bacterii, ci datorită faptului că mămica ei, Diana Bişinicu, a avut grijă să-i întărească imunitatea.


În fiecare dimineaţă, artista intră în bucătărie şi pune în storcător un pahar mare de bobiţe de cătină. Obţine circa 100 ml de suc, pe care îl „îndoaie” cu încă 100 ml de apă. Îndulceşte cu două linguriţe de miere şi obţine o „bombă” de vitamine pe care i-o dă fetiţei ei, Riana, imediat după micul dejun. Este doar una dintre strategiile ei pentru întărirea imunităţii. „Dintotdeauna am căutat să-i dau Rianei numai alimente sănătoase. Zilnic mănâncă avocado, fructe şi legume, supe şi ciorbe de curcan, luat de undeva de la ţară, din sursă sigură. Riana nu este un copil foarte mâncăcios, trebuie să mă joc cu ea, să o păcălesc... Acceptă doar anumite feluri de mâncare. Tocmai de aceea am grijă să fie sănătoase, care să-i furnizeze vitaminele şi mineralele de care are nevoie”, povesteşte Diana.  

Astfel, dimineaţa îi dă ouă fierte cu perluţe de brânză şi smântână, sau lapte cu cereale fără zahăr, la prânz nu lipseşte ciorbiţa, gustările sunt pe bază de fructe şi cereale, iar seara îi face preparate uşoare şi rapide. Până la doi ani şi trei luni, fetiţa nu a ştiut ce sunt acelea dulciuri. „A ajuns să guste ciocolată după ce i-a băgat o fetiţă în gură. I-a plăcut, evident, dar eu i-am explicat că există şi dulciuri mai bune pentru ea, de genul celor raw vegan. I-au plăcut, astfel că numai din acelea îi dau”.  

Cu o asemenea mămică grijulie, nu e de mirare că Riana are un organism puternic. În februarie face patru ani şi până acum se poate mândri doar cu două răceli la activ. „Culmea, eu chiar o scot printre copii, o duceam de mică pe la toate locurile de joacă şi o lăsam să interacţioneze cu alţi copii tocmai pentru a-şi face anticorpii. Cred că are şi un fond genetic bun. Cătălin, soţul meu, foarte rar se îmbolnăveşte”, explică artista. 

11-vip-4.-2col-img_7352.jpg

Fetiţei îi place să bea sucul cu seringa, pe care o vede ca pe un înlocuitor al biberonului

 

Are provizii de fructe în congelator

Diana Bişinicu a fost mereu adepta remediilor naturiste, e clienta fidelă a plafarelor şi a pieţelor. Dintre toate fructele, legumele şi plantele medicinale, parcă în cătină are cea mai mare încredere. În toamnă şi-a făcut provizii serioase. „Am umplut congelatorul cu vreo 10 kg de bobiţe de cătină, spălate, curăţate şi puse frumos în punguţe. Aşa se păstrează cel mai bine. Aproape zilnic scot şi fac suc, pe care îl îndulcesc cu miere. E aromat, delicios şi plin de vitamina C”, spune artista. 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: