Dragoș Pătraru, prezentatorul emisiunii „Starea naţiei”, revine de astăzi la Prima TV cu un nou sezon al emisiunii şi cu peste 30 de kilograme mai puţin. Dragoş Pătraru a slăbit cu cap şi vrea să împărtășească din secretele lui într-o nouă emisiune, dar şi într-o carte.


Prezentatorul emisiunii „Starea naţiei” de la Prima TV se întoarce pe micile ecrane din 5 august. Dragoş Pătraru (41 de ani) nu doar că se întoarce de luni până joi, de la ora 22.30, la Prima TV, dar mai are un proiect în care va vorbi despre cura de slăbire pe care o ţine. Până acum a reușit să dea jos peste 30 de kilograme.

Dragoș Pătraru va publica o carte despre alimentația sănătoasă

Dragoș Pătraru vă așteaptă la Prima TV și în fiecare duminică, de la ora 22.00, cu un „Best Of” al emisiunii „Starea nației”. Dragoș Pătraru va realiza și „Starea sănătății” înainte și după „Focus 18”, ediția principală a știrilor Prima TV. Primul sezon „Starea sănătății” se va încheia cu publicarea unei cărți care va fi tipărită în 20.000 de exemplare. Proiectul „Starea sănătății” pleacă de la realitatea tristă că în România 5 din 10 copii și 8 din 10 adulți au probleme cu greutatea. Totodată, România se află pe ultimele locuri la consumul de legume și de fructe proaspete, deși are de 20 de ori mai mult teren agricol decât media UE.

dragos-patraru-gras.jpg

Dragoș Pătraru gras stă pe scaun la filmările emisiunii „Starea nației”
Dragoș Pătraru a ajuns la un record de greutate de 122 de kilograme

Dragoș Pătraru a ajuns de la 122 la 89 de kilograme

Dragoș Pătraru avea în urmă cu cinci ani 122 de kilograme. „Am început să mă documentez despre nutriție acum cinci ani, când aveam 122 de kilograme și aveam probleme să duc o frază până la capăt. Studiez acest subiect de peste patru ani și așa am reușit să slăbesc peste 30 de kilograme fără să mă înfometez și fără să mai fiu în pericol de a mă îngrășa la loc. Am constatat - împreună cu soția mea (Monica Pătraru - n.r.), care e pe cale să devină nutriționist cu acte în regulă și va fi consultant al proiectului - că nimeni nu ne învață cum să mâncăm și ce se întâmplă în corpul nostru când combinăm anumite tipuri de alimente. Indiferent dacă vrem să ne îngrășăm sau să slăbim, mâncăm fără să ne hrănim și ne îmbolnăvim. Proiectul «Starea sănătății” este despre cum îți poți schimba viața în bine prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. E vorba de prevenție, despre cum ne ocupăm de sănătate când suntem încă sănătoși”, a spus Dragoş Pătraru.

dragos-patraru-cu-sotia-monica-casatorie.jpg

Dragoș și Monica Pătraru la nuntă, cu flori în brațe
Dragoș Pătraru și soția lui, Monica, erau trași prin inel când s-au căsătorit

Dragoș Pătraru: «Nu există cură de slăbire»

Dragoș Pătraru ne-a spus în exclusivitate despre dieta pe care a urmat-o și care l-a ajutat să slăbească peste 30 de kilograme în cinci ani: „Nu există cură de slăbire. Dietele, dintre care am ținut și eu vreo zece, îți fac mult rău. Există doar un mod de viață sănătos și un mod de viață nesănătos. Suntem ceea ce mâncăm. Și suntem suma tuturor obiceiurilor noastre zilnice, nu doar alimentare. Dacă nu faci mișcare deloc se vede. Nu azi, nu mâine, ci peste cinci ani, peste zece. Iar peste 25 de ani, când deja e prea târziu și ești prea bolnav, te întrebi ce nu ai făcut. Păi mișcare nu ai făcut! Și ai mâncat toate prostiile. Dacă bei doi litri de cola zilnic, în zece ani ai consumat 7.200 de litri. La fel e cu carnea procesată și cu celebrele «cereale sănătoase». Dacă îi spui cuiva să mestece bine mâncarea, îți va spune că știe. Dar n-o face, că nu are atât de mult timp de pierdut. Timpul acela «pierdut» acum înseamnă mai mult timp adăugat vieții tale”. Dragoș Pătraru spune că astăzi are doar 89 de kilograme, mănâncă sănătos și face mult sport.

dragos_patraru.jpg

Dragoș Pătraru la filmările emisiunii „Starea nației” îmbrăcat în muncitor și cu cazmaua pe umăr
Dragoș Pătraru a revenit din 5 august 2019 cu „Starea nației” la Prima TV

Dragoș Pătraru a renunțat la zahăr, făină și alcool și a tăiat cina

Dragoș Pătraru a renunţat la alcool, la dulciuri și la toate produsele din făină (pâine, patiserie etc.) și consumă proteine şi grăsimi naturale. „Am combinat alimentaţia şi sportul. Dimineaţa mănânc foarte mult: patru, cinci ouă, ceva carne, brânză sau caşcaval şi în rest, legume crude, ardei, castraveți și roşii. Mai am doar o masă, la prânz şi până a doua zi dimineaţa nu mai mănânc. Am scos masa de seară. La ora 17.00-18.00, mai gust nişte seminţe: caju crud, nuci, migdale, o mână cu fructe de pădure şi gata”, a spus Dragoş Pătraru după primele luni de dietă.

Citește și:

Dragos Pătraru, despre debutul jurnalistic. A fost refuzat de Florin Călinescu: «Ţin minte că am plâns»

Dragoș Pătraru, toate secretele despre mutarea la Prima TV: "Încercăm lucruri noi"

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

 
 
Loading...