Defilarea pe covorul roșu de la Gala Premiilor Gopo, de marți seara, 19 martie, a fost prilejul perfect pentru a admira rochii elegante, decolteuri sexy și ținute extravagante. Această ultimă categorie a fost reprezentată cu mare succes de scenografa Iuliana Vîlsan, cu siguranță cea mai colorată și mai inventivă prezență din lumea teatrului și filmului românesc.


Nominalizată la două categorii, Cele mai bune costume și Cele mai bune decoruri, ambele pentru filmul ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, Iuliana Vîlsan a făcut furori pe covorul roșu la Gala Premiilor Gopo.

Scenografa a purtat o rochie midi din voal negru, cu bănuți aplicați pe toată suprafața și o minicrinolină neagră la vedere. Piesa de rezistență a fost însă rucsacul scenografei - o muscă uriașă, realizată foarte fidel - pe care Iuliana l-a expus cu generozitate în fața aparatelor de fotografiat.

iuliana-vilsan-rochie.jpg

iuliana vilsan la premiile gopo
Iuliana Vîlsan a purtat o rochie din voal negru, cu bănuți negri aplicați și minicrinolină
foto: Sever Gheorghe

 

Cei care o cunosc pe Iuliana n-au fost deloc surprinși de faptul că singurele pete de culoare în această ținută all black (cu totul neagră) au fost accesoriile și coafura, desprinse parcă din ”Alice în Țara minunilor”. Cu părul scurt, tuns periuță, vopsit în culori vii, roz fucsia, galben și turcoaz, dispuse în cercuri concentrice, Iuliana a înveselit, cu siguranța, atmosfera de la Gala Premiilor Gopo. Scenografa și-a completat ținuta cu un colier în formă de purcel și un inel cu doi ochi albaștri supradimensionați.

iuliana-vilsan.jpg

iuliana vilsan portret
Iuliana Vîlsan a purtat un colier în formă de purcel și un inel cu ochi supradimensionați
foto: Sever Gheorghe

 

Cine este Iuliana Vîlsan, scenografa cu rucsacul-muscă

Absolventă a Facultății de Limbi Clasice (latină - greacă veche) și a Facultății de Arte, Iuliana Vîlsan lucrează de ani buni ca scenograf. A colaborat cu numele grele ale teatrului românesc, precum Mihai Măniuțiu, Radu Afrim și Andrei Șerban.  ”Pentru mine, scenografia a însemnat un demers individual și într-un fel fugind de școală. Am terminat Facultatea de Litere, cu studiul absenței textului, am debutat în scenografie cu spațiul gol. A fost un regres către punctul zero, o revoltă asupra spa­țiului în care m-am născut. Apoi am debutat în costume cu oameni goi. E foarte greu să-ți porți corpul gol, pentru că a te situa în exteriorul tău e un gând vinovat, narcisic. Tu vrei să fii într-un anume fel - să pari. Dar astfel te îndepărtezi de autentic“, declara la un moment dat Iuliana într-un interviu pentru revista VIP.

Pentru această coafură colorată, Iuliana colaborează de mulți ani cu Codruța farcaș, o bună prietenă.  „O prietenă de-a mea, Codruța Farcaș, mă tunde. M-a tuns până m-a chelit și fiindcă am ajuns la suprafața asta, mi-am zis că singura chestie care mă poate salva sunt jocurile de culoare. Și am rămas așa, cu această voluptate a desenelor, pe care Codruța mi le tot schimbă în fiecare lună. Pisici, pești, diverse culori… “, a mărturisit Iuliana pentru sursa citată.

 

Citește și:

Premiile Gopo 2019. Lista completă a câștigătorilor. Filmul Moromeții 2 a luat cele mai multe trofee

Premiile Gopo 2019. Ileana Stana Ionescu, la brațul soțului pe care-l iubește de 60 de ani

Loading...