În 2013 i s-a îndeplinit cel mai frumos vis. A câştigat concursul MasterChef şi un premiu consistent, de 50.000 €. După aceea însă, Aida Parascan “a plătit” pentru acest succes cu o serie teribilă de ghinioane: s-a despărţit de iubit, şi-a închis cofetăria, i-a luat foc casa, iar recent şi-a tăiat un deget cu feliatorul de bucătărie.


Buzoianca Aida Parascan (37 de ani) pare lovită de un blestem. Zilele trecute, vedeta s-a accidentat în bucătărie şi după ce a venit de la spital a publicat pe reţelele sociale o imagine cu mâna dreaptă bandajată. 

„Mi-am tăiat o bucăţică de deget, mai precis buricul degetului, cu feliatorul. Creşte la loc, nu-i asta o problemă. Momentan sunt liberă o săptămână de la restaurantul unde colaborez”, ne-a povestit Aida Parascan, care ieri se afla la un târg de carte. 

Dar acesta nu e singurul necaz din “palmaresul” doamnei MasterChef. 

c22-3-bd-foto-3-2coloane.jpg

Anul trecut i-a luat casa foc de la un scurtcircuit

 

Primul soţ al Aidei Parascan a decedat într-un accident de maşină, când ea era gravidă cu prima fetiţă, Gianina (15 ani), iar în 2014 buzoianca s-a despărţit de iubitul ei italian, Sebastian, după 6 ani de relaţie. Deşi aveau împreună doi copii, Samuele (9 ani) şi Emilia (6 ani), Aida a spus „pas” relaţiei pentru că nu se mai iubeau. Nici în afaceri n-a fost totul roz. 

Tot în 2014, cu o parte din banii de la “MasterChef”, Parascan şi-a deschis o cofetărie într-un mall din Buzău, afacere pe care a închis-o însă din lipsă de clienţi. 

c32-3-bd-foto-4-2coloane.jpg

Este expertă şi în produse de cofetărie

 

În 2015, Aida a avut un accident de maşină, iar autoturismul ei s-a făcut praf, nu a mai putut recupera nimic. Necazurile nu s-au oprit însă aici. În februarie 2016 i-a luat foc bucătăria, iar pagubele s-au ridicat la aproximativ 10.000 €. 

”Aveam jumătate de zi liberă. Mi-am dus copiii la şcoală şi, după ce m-am întors, am găsit iadul. A ars toată bucătăria, banii pe care-i obţinusem după ce am vândut utilaje din vechea cofetărie, adică vreo 4.000 €. Nu am putut sta cu copiii acolo, am avut noroc că am dormit peste noapte la cineva cu suflet bun, din blocul respectiv. Aveam şi un căţel pe care-l adoptasem şi pe care l-am găsit mort în incendiu. A căzut faianţa de pe pereţi, geamurile s-au spart, a trebuit să renovez totul”, ne declara Aida Parascan la vremea aceea. 

c42-3-bd-foto-5-2coloane.jpg

S-a despărţit de bărbatul cu care are doi copii

 

Iată că, în ciuda acestor necazuri care îţi dau fiori, Aida nu a clacat, nu a abandonat gătitul şi se împarte cu succes între carieră şi cei trei copii ai ei. Ne-a povestit că nu-i place să stea locului şi că are o mulţime de idei şi de proiecte pe care nu vrea însă să le dezvăluie, fiind superstiţioasă. 

„Vă spun doar o idee. Aş vrea să iniţiez un proiect prin care să-i învăţ pe tinerii din şcoli să mănânce şi să gătească corect. Pentru că nu e de ajuns să cumperi ingredientele. Trebuie să ştii să le găteşti aşa cum trebuie ca să nu-şi piardă savoarea”, ne-a mai spus Aida Parascan. 

Şi pentru că se apropie Sărbătorile de iarnă, am întrebat-o şi ce planuri are pentru această perioadă. „Nu sunt o tipă tradiţionalistă, am gătit întotdeauna ce mi-a plăcut mie, nu vreau să stau cu nasul în oale de Sărbători. Mănânc peşte de Crăciun, îmi place să gătesc cât mai rapid şi cât mai sănătos”, ne-a mai declarat doamna “MasterChef”.

A câştigat «MasterChef» cu peşte, miel şi porc

Seara de 28 mai 2013 a fost una dintre cele mai fericite pentru Aida Parascan, căci buzoianca avea să devină câştigătoarea celui de-al doilea sezon al concursului de gătit MarsterChef, de la PRO TV. 

 

La vremea aceea, juriul era format din Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea. Aida a gătit „cel mai bun peşte din concurs“, după cum a apreciat chef Sorin Bontea, la care a adăugat broccoli, camembert, piure de fenicul şi sofran.

 Pe lângă acest meniu, Aida Parascan a mai preparat miel cu ceapă caramelizată cu oţet balsamic şi muşchi de porc marinat cu ierburi provensale.

Loading...