Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon și a părăsit funcția de director, miercuri (30 august), fiind înlocuită în regim de interimat de Dumitru Cristian Sofron.


Contractul de management i-ar fi fost încetat în urma nerespectării clauzelor, scrie hotnews.ro. Cu toate acestea, Dorina Lazăr s-a declarat „siderată” de cele întâmplate și susține că nu știe despre ce clauză contractuală este vorba.

„Sunt siderată. A venit un curier de la Primărie care mi-a adus o hârtie prin care am fost demisă din 24 august. Eu din 24 și până astăzi am semnat o grămadă de acte. Ele sunt semnate ilegal, probabil, acum. Nu știu despre ce clauze este vorba, pentru că nu am acces la referat. Am dat telefon la Primărie și nu îmi răspunde nimeni”, a relatat actrița.

Dorina a fost cu atât mai mult surprinsă de concediere, cu cât cu câteva zile în urmă ar fi fost notificată că i se reconsfințește contractul de muncă, a explicat ea. În plus, actrița a relatat că a fost sfătuită de un consilier local să își caute un alt loc de muncă, după ce a refuzat să taie din buget.

„La mine la teatru, în urma refuzului meu de a tăia din buget, când s-a discutat bugetul în primăvară – un buget care era foarte echilibrat și care nu prevedea nimic în plus față de ceea ce era necesar, un domn consilier mi-a spus la telefon, când l-am întrebat ce mi se întâmplă dacă nu modific bugetul: «Vă căutați alt loc de muncă.» Și în două ore am avut aici Corpul de Control al primarului, care a stat vreo 10 zile, a făcut un raport și... pesemne pe baza acestui raport (i-a fost încetat contractul, n.r.). Dar eu am rugat ca raportul să fie trimis la Curtea de Conturi. Eu sper să vină Curtea de Conturi și să facă controlul cel adevărat”, a mai relatat Dorina Lazăr.

Actrița este de părere că a fost concediată pe nedrept: „Eu cred că are legătură cu o atitudine pe care e foarte târziu la 77 de ani să o adopți, aceea de a pupa mâini. Am trăit într-un fel toată viața, mi-e greu acum spre sfârșit... Cel mult să mă cocoșez de la bătrânețe, dar așa, numai pentru post... Desfid pe oricine și-ar închipui că am luat vreun leu din banii teatrului sau că am dirijat altfel decât era logic și legal.” 

 
 
Loading...