Două preparate delicioase cu peşte, de la Petru Buiuca şi Ovidiu Lipan Ţăndărică

Ultima actualizare:
Păstrăv cu cremă de iaurt
Păstrăv cu cremă de iaurt

Pentru că de Florii este dezlegare la peşte, vedetele deja au început să încingă tigăile şi să-şi pregătească peştele pentru gătit. Petru Buiuca, primul câştigător MasterChef, dăruieşte o reţetă delicioasă de păstrev cu cremă de iaurt, iar Ovidiu Lipan Ţăndărică a gătit azi alături de preşedintele Federaţiei de Culturism din România, Gabriel Toncean.

„Vă dau reţeta mea preferată de păstrăv. Acesta este modul meu de a spune «la mulţi ani» tuturor celor ce poartă nume de floare, a declarat pentru Click! Petru Buiuca. Reţeta lui nu e greu de făcut.

Ai nevoie de: 3 linguri iaurt, o ceapă, 200 g fasole galbenă, 3 roşii cherry, 5 linguri ulei de floarea soarelui, 7 bucăţi de salam chorizo, 2 bucăţi anghinare marinată în ulei, sare şi piper după gust.

Ovidiu Lipan Ţăndărică a gătit azi împreună cu Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism
Ovidiu Lipan Ţăndărică a gătit azi împreună cu Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism

Mod de preparare: amestecăm ceapa tăiată rondele împreună cu roşiile cherry, tăiate sferturi, fasolea galbenă şi chorizo, asezonăm cu sare şi amestecăm cu 3-4 linguri de ulei. Punem totul în tavă, pe foaie de copt. Asezonăm păstrăvul cu sare, cimbru şi uleiul rămas. Introducem la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute la 200 grade Celsius. Lăsăm să se răcească un pic (aproximativ 5 minute), apoi îl servim cu o cremă de iaurt extraordinară. Crema e super simplă: tocăm foarte mărunt anghinarea (putem să o tocăm la blender), apoi amestecăm cu iaurt grecesc delicios şi condimentăm cu puţină sare.

Ovidiu Lipan Ţăndărică a gătit azi alături de prietenul lui, Gabriel Toncean. Amândoi sunt pasionaţi de pescuit şi, dacă tot au prins peştele (la supermarket), trebuia să-l şi gătească. Zis şi făcut. Şi-au dat întâlnire în bucătăria unui hotel de cinci stele din Bucureşti, şi-au suflecat mâinile şi s-au pus pe treabă. Ţăndărică a fost maestrul bucătar, Toncean se pricepe mai bine la mâncat. Reţeta lor – peşte cu orez şi legume.


    Ovidiu Lipan Ţăndărică a gătit azi împreună cu Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism
Ovidiu Lipan Ţăndărică a gătit azi împreună cu Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism

Reţeta, creaţie proprie a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică, se numeşte "Simfonie de Florii". Conţine: 2 cepe tăiate cubuleţe, 3 căţei de usturoi întregi, 3 roşii, ardei gras tăiat fâşiuţe, 1 vânătă cubuleţe, 1 dovlecel cubuleţe, orez basmati, 4 bucăţi file de peşte, 2 feliuţe anchois pentru sos, ulei de măsline presat la rece, vin alb, sare, piper, chimion, busuioc, oregano, paprika dulce, şofran pentru orez şi coajă de lămâie rasă. Se poate pune opţional porumb, fenicul sau ţelină frunze.Reţeta nu este doar gustoasă, ci şi sănătoasă. "Peştele, în combinaţie cu legumele, sunt un fel de mâncare cu puţine calorii şi mulţi nutrienţi, perfect pentru un stil de viaţă sănătos" ne-a spus Gabriel Toncean.

image
image
image
image
image
image
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net