“Timpul nu a reuşit să îmi vindece rănile din suflet!”, asta ne-a spus Ioana Tufaru ieri, când s-a împlinit un sfert de veac de când a rămas orfană de mamă. Cu lacrimi în ochi, alături de familia ei actuală, iubitul şi băieţelul Luca, de aproape 2 anişori, Ioana s-a recules la mormântul Andei Călugăreanu.


Ioana Tufaru (39 de ani) are mare grijă de sufletul mamei sale, de când iubita actriţă şi solistă Anda Călugăreanu a plecat în lumea celor drepţi! Ieri, chiar în ziua Adormirii Maicii Domnului, Ioana a mers la Cimitirul Bellu, pentru a împărţi pachete cu mâncare în memoria celei care i-a dat viaţă. Asta pentru că pe 15 august s-au împlinit 25 de ani de când Anda Călugăreanu a trecut în nefiinţă, răpusă de cancer la doar 45 de ani.

Ioana Tufaru a pregătit de la prima oră câteva pacheţele, în care a pus câte o cutie de pateu, câte o chiflă, a cumpărat suc de portocale şi pahare din plastic şi a dat de pomană persoanelor care i-au ieşit în cale, în cimitir. “Pentru sufletul Andei Călugăreanu, mama mea“, spunea Ioana în timp ce împărţea bucatele.

2-3-bd-2-2col.jpg

Ioana dă de pomană

 

Toţi oamenii care au primit pomana erau la curent cu destinul tragic al Andei. “Dumnezeu să primească şi să o odihnească. O mare artistă a României”, a spus o pensionară, care a recunoscut-o imediat pe Ioana Tufaru. “Am venit cu familia la cimitir să îi aprind mamei o lumânare şi să îi pun flori la mormânt. I-am luat patru garoafe, două albe şi două roşii. Mă gândesc la ea în fiecare zi, chiar dacă a murit de atâţia ani, mai ales că de când îl am pe Luca mi-aş fi dorit şi mai mult să o am lângă mine, să mă ajute, să îşi cunoască şi ea nepoţelul, ar fi fost tare frumos! Dar, uite, asta a fost să fie!”, ne-a mărturisit Ioana Tufaru, în timp ce aprindea o candelă. În momentul în care a intrat pe poarta cimitirului, Ioana a fost recunoscută şi salutată de toţi cei care se aflau în zonă, de la administratori până la oamenii obişnuiţi, care veniseră să se reculeagă la mormintele rudelor.

“Nu vin foarte des la cimitir, nici mormântul nu îl curăţ aşa des. Merg de patru ori pe an, de Paşte, de Crăciun, de ziua ei de naştere şi pe 15 august, ziua în care a murit. De visat, o visez foarte rar pe mama, în 25 de ani cred că mi-a apărut în vis de trei-patru ori”, ne-a mai spus Ioana.

 

Născută pe 24 octombrie 1946, Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai talentate şi mai carismatice artiste din România, lăsând în urmă refrene de neuitat, precum “N-am noroc” şi “O portocală”.  Artista a fost căsătorită de două ori. Primul ei soţ a fost actorul Dan Tufaru, cu care a avut şi o fiică, pe Ioana, acesta părăsindu-şi însă familia de dragul altei actriţe, Vasilica Tastaman. Cel de-al doilea soţ al Andei a fost Alecsandru Medeleanu, cel care în prezent şi-a refăcut viaţa cu actriţa Dana Dembinski. “Anda era un om deosebit, de o candoare extraordinară, avea o frumuseţe interioară formidabilă. Îmi aduc aminte cu plăcere de anii petrecuţi împreună. Regret dispariţia ei, am suferit foarte tare, dar uite că anii au trecut şi lucrurile s-au mai aşezat”, mărturisea Alecsandru Medeleanu pentru Click! Anda a încetat din viaţă pe 15 august 1992, la doar 45 de ani, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar. Actorul Dan Tufaru, tatăl Ioanei, a murit în noiembrie 2002.

 

Loading...