Florin Busuioc s-a prăbușit în holul Filarmonicii Oltenia la scurt timp după ultimele aplauze de la piesa Central Park. Colegii actorului au sunat la 112, dar au fost atât de copleșiți de emoție, încât nu au reușit să urmeze indicațiile medicului coordonator. Cel care i-a salvat viața a fost Alex Ciuică, recuziter, care a început manevrele de resuscitare înainte să ajungă echipajul SMURD.


Alex Ciuică a povestit pentru Adevărul cum a colaborat cu medicul care l-a învățat prin telefon cum să facă masajul cardiac după ce Florin Busuioc s-a prăbușit în culisele Filarmonii Oltenia din Craiova, marți, 6 noiembrie. Ciuică este recuziter și strângea decorul de pe scenă când a auzit strigătele colegilor care au văzut cum i s-a făcut rău lui Busu. Tânărul îl văzuse pe prezentatorul de la PRO Tv alb la față imediat după terminarea spectacolului, dar apus totul pe seama oboselii cauzate de programul foarte încărcat.

"L-am văzut venind pe domnul Busuioc. Era roşu în obraji, plin de viaţă, iar când a ieşit din spectacol, pe la 20,40, era alb. Eu cred că extenuarea l-a doborât, programul prea încărcat", a declarat Alex Ciuică. "După spectacol, a spus că-i este rău, am auzit că a apucat să meargă puţin afară, a luat o gură de aer, iar când s-a întors, a căzut aici, pe hol", a povestit recuziterul.

Alex Ciuică i-a salvat viața lui Florin Busuioc, sub coordonarea medicului SMURD

Colegii lui Busu au sunat imediat la 112, însă panica i-a paralizat și nu au reușit să urmeze indicațiile medicului coordonator. Atunci aintervenit Alex, care a luat telefonul și, respectând toate indicațiile pe care le primea, i-a făcut actorului masaj cardiac.

"Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam, l-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac. La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când au ajuns cei de la Smurd", a povestit Alex Ciuică pentru Adevărul.
Câteva minute mai târziu, medicii de la SMURD ajunși la fața locului au continuat manevrele şi au reuşit să-l resusciteze pe Florin Busuioc.

Florin Busuioc, operat la Craiova, apoi transferat la București

Florin Busuioc a fost transferat imediat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea lui. Cum actorul a mai făcut trei atacuri de cord la spital, iar șeful secției de cardiologie intervențională, renovată la cele mai noi standarde, dar lipsită de personal, nu răspundea la telefon, managerul spitalului a dat undă verde unei echipe formate din doi medici tineri pentru a-l opera pe Busu. Actorului i-a fost montat un stent, procedură care i-a salvat viața.

În cursul zilei de miercuri, Busu a fost transferat la Spitalul Fundeni din București.

 

Citește și:

Ce frumoasă este Liliana, soţia lui Florin Busuioc. Detalii despre viaţa de familie a lui Busu

VIDEO Cum se simte Florin Busuioc după ce a fost operat la inimă. Declaraţii în exclusivitate de la medicul care l-a salvat

 

 

Loading...