Încă o provocare pentru Elena Udrea! Ea a amânat creştinarea fetiţei ei, Eva, care acum are 6 luni, deoarece în Costa Rica nu există biserici ortodoxe. Va veni în România pentru asta, chiar dacă riscă astfel să nu primească statutul de refugiat?


Elena Udrea (45 ani) nu-şi poate boteza fetiţa, acum în vârstă de 6 luni, întrucât în Costa Rica, ţara în care a plecat în urmă cu mai bine de un an, nu există o biserică ortodoxă. În America Latină sunt doar biserici catolice, iar fostul ministru va mai aştepta până ce îşi va creştina micuţa. Ea a tot amânat botezul fetiţei sale, Eva pentru o dată la care va putea reveni în România, fie va căuta o altă soluţie. Logodnicul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, ne-a dezvăluit încă din decembrie, după ce aceasta a fost eliberată, despre posibilitatea venirii lor în ţară, pentru a-şi creştina copilul. “Acum că Elena e din nou acasă ne dorim să venim în ţară ca să o botezăm pe Eva”, a declarat acesta pentru Click!. Surse din preajma fostului ministru sunt de părere că aceasta încă nu se încumetă să vină în România, iar declaraţiile sale cu privire la un abuz contra ei par să confirme acest fapt. „Eu nu am plecat din România pentru că voiam să călătoresc prin lume, ci pentru că am fost ţinta unui abuz în ţara mea. Vom vedea, copilul deocamdată nici nu are paşaport”, explica şi Elena Udrea, în decembrie, după eliberarea din penitenciarul Bunul Păstor.

u22-3-bd-2-25col.jpg

Tată devotat când Udrea era la închisoare

Totuşi, avocatul ei a declarat pe 23 februarie, că aceasta a obţinut paşaport pentru fetiţa ei. „Este foarte tentată să revină în ţară şi să renunţe la orice fel de cerere. Eu am învăţat că legea este egală pentru toţi, indiferent ce calitate au aceştia. Faptul că aplicarea legii se va face la fel pentru toţi nu este un lucru rău. Faptul că doamna Udrea ia în calcul foarte serios să se întoarcă în România rezultă şi din faptul că a şi obţinut pentru fetiţă paşaport. Asta înseamnă că se gândeşte foarte serios să se întoarcă în România, dar trebuie să îşi asume şi riscuri”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, la Antena3. 

Între timp, Elena Udrea aşteaptă cu sufletul la gură ca autorităţile din Costa Rica să-i acorde statutul de refugiat, pentru care a depus cerere în luna martie 2018 şi care se acordă, de regulă, la un an de la data când soliciţi acest lucru.

u32-3-bd-3-25col.jpg

Adrian Alexandrov este în ţară și se ocupă de afacerile imobiliare

Elena Udrea a fost săltată de poliţiştii din Costa Rica pe 3 octombrie 2018 şi a fos dusă la penitenciarul din San Jose. Judecătorii nu au fost impresionaţi de faptul că era lăuză şi că trebuia să îşi alăpteze fiica de numai 13 zile.

”Pentru mine a fost traumatizant. Mă gândeam că nu am plâns adunat în toată viaţa mea cât am plâns în prima lună acolo, gândindu-mă la copil şi la faptul că era singură acasă, mă rog, fără mine. Am stat în acelaşi pat cu doamna Bica. Două luni am avut un singur pat, noroc că Alina e foarte slabă şi am reuşit să încăpem amândouă. Poate a fost şi o parte bună, pentru că, fiind împreună, am trecut mai uşor peste perioada asta”, a declarat Udrea la România TV.

Eliberarea a venit fix la o săptămână după ce logodnicul ei, Adrian Alexandrov, a postat pe Facebook o poză cu fetiţa lor Eva Maria şi mesajul ”Moş Crăciun, adu-o pe mami acasă”. Udrea şi-a putut strânge fetiţa în braţe de Sărbători. 

Acum, pare că a şters cu buretele toată perioada grea prin care a trecut şi se bucură de fiecare clipă petrecută alături de familie, iar ziua de 8 martie a fost una cu adevărat specială pentru fostul ministru al Turismului. Udrea le-a făcut o surpriză prietenilor virtuali, publicând pe contul personal de Facebook o fotografie în care apare alături de mama ei şi de fiică.

Alături de imagine, Elena a transmis o urare tuturor mamelor din lume: „Cea mai mare, mai profundă şi mai frumoasă iubire, dar şi cea mai grea suferinţă sunt ale unei mame pentru copilul ei. Sunt o iubire şi o suferinţă totale. Nu am iubit până când Eva a venit în viaţa mea şi nu am suferit până când am fost despărţită de ea”.

«Poate să facă botezul la catolici»

Dragoș Dolănescu spune că dacă ar vrea, Elena Udrea își poate boteza copilul în bisericile catolice din Costa Rica. ”Poate să facă botez la biserica catolică, pentru că într-adevăr în Costa Rica nu sunt biserici ortodoxe”, ne-a explicat Dragoș Dolănescu.

El e stabilit în această ţară de peste 10 ani şi este deputat de un an.  De altfel, Papa Francisc a modificat legislația Bisericii Catolice încă de acum 2 ani. Preoții papistași pot boteza copiii ortodocși.

 

u42-3-bd-dragos-4.jpg

Dragoș Dolănescu este deputat în Costa Rica

„Unul dintre canoanele răsăritene adoptate pentru Biserica de rit latin spune că atunci când nu este disponibil un preot ortodox, un preot catolic poate boteza un copil ai cărui părinți sunt membri ai unei Biserici Ortodoxe și intenționează să își crească copilul ortodox. Într-o astfel de situație, Botezul nu va fi înscris în registrul de Botezuri al parohiei catolice; părinții vor primi un certificat oficial și vor înregistra Botezul copilului lor mai târziu, într-o parohie ortodoxă”, a explicat Episcopul Arrieta, potrivit catholica.ro.

Udrea și Bica au fost eliberate în decembrie

Din 4 octombrie până pe 24 decembrie 2018, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, şi Alina Bica, fost procuror-şef al DIICOT, au trăit un calvar într-un penitenciar din Costa Rica. 

În Ajunul Crăciunului, au fost eliberate după ce Instanţa Supremă a decis suspendarea executării pedepselor în urma scandalului pe tema completurilor de cinci judecători formate nelegal. Elena Udrea a fost condamnată în dosarul Gala Bute la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Alina Bica are de ispăşit 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului şi trafic de influenţă, într-un alt dosar. 

„Despărţirea de Eva a fost foarte greu de suportat. Am lăsat-o la 13 zile şi am găsit-o mult mai mare. Dumnezeu a făcut o minune. Eu şi Alina Bica am fost ţintele unui abuz în România”, a declarat Elena Udrea.

 
 
Loading...