Emma Ştefan, partenera de scenă, dar şi de viaţă a lui Tavi Colen, este o explozie de veselie şi energie. Cântă, dansează până la epuizare, râde mult, face sport şi mănâncă sănătos. Se pare că aşa reuşeşte să-şi menţină silueta, fără să fie nevoie să ţină diete. Ba chiar îşi permite să mănânce zilnic dulciuri.


„Cu dulciurile m-am împrietenit din toamna lui 2016, de când m-am angajat la radio ZU, ca asistentă în emisiunea lui Buzdu şi Morar, „Morning Zu”. Mă trezesc în fiecare zi la ora 6.00 şi, pentru că îmi beau cafeaua fără zahăr, simt nevoia să pun ceva dulce alături. De obicei mănânc biscuiţi. Dar şi pe parcursul zilei îmi iau orez cu lapte, sau amandine, eclere, neapărat îngheţată... Am tot timpul provizii de îngheţată în frigider, fie vară, fie iarnă. Marţea, când am concert la Divan, în Bucureşti, mănânc de acolo Güllaç, un desert turcesc cu apă de trandafiri”, povesteşte artista. 

11-bucatarie-5.-1col-.jpg

Îşi bea cafeaua la radio, dis de dimineaţă

Îşi permite toate aceste „extravaganţe” pentru că, în rest, are un regim alimentar exemplar. De 7 ani nu mănâncă pâine, decât la zile mari, de 8 ani nu s-a atins de carne, evită prăjelile, sosurile grele, brânza topită şi semipreparatele. „Pur şi simplu nu-mi plac, nu le diger bine. Eu mănânc tot ce e verde – broccoli, spanac, mazăre, fasole – gratinate, piureuri, la cuptor; peştele nu-mi lipseşte. Spre exemplu, după cafeaua de dimineaţă, mai mănânc pe la 8.30 un iaurt cu fulgi de ovăz şi miere, la 13.00 o omletă, apoi ceva uşor, preparate pe bază de legume. Mănânc puţin şi des, am tot timpul la-ndemână banane. Vara nu mă satur de cireşe, de pepene... Cât mai natural. Nu beau sucuri de niciun fel, nici măcar fresh-uri făcute în casă. Nu-mi impun să am acest stil alimentar, ci pur şi simplu îmi place şi îmi face bine. Cert este că-mi ascult mereu organismul. Dacă îmi cere paste sau cartofi prăjiţi, asta îmi pun în fargurie”, mai spune Emma. 

Mănâncă oricând orice are poftă,  nu există reguli. Nu stă să-şi numere caloriile din farfurie, dar are grijă să nu se ridice de la masă cu senzaţie de preaplin. A încercat să ţină şi diete, însă a eşuat de fiecare dată. „Eu am tendinţa de îngrăşare, iarna pun 4-5 kg în plus. Spre exemplu, acum am 54 kg, la 1,68 metri înălţime. Trebuie să ajung la 52 kg, acolo mă simt cel mai bine.  Nu vreau să mă încadrez într-un tipar, dar mă deranjează pe mine ce e în plus”.   

Reuşeşte fără probleme să-şi menţină silueta. În afară de stilul alimentar sănătos, Emma  face sport la sală, merge mult pe jos, dansează zilnic. Recunoaşte că dansul şi râsul în hohote sunt adevăratele ingrediente care o menţin în formă. „Îmi place mult să dansez. Acasă, pe stradă, pe scenă, la radio, oriunde aud o piesă frumoasă, trebuie să mă mişc, nu mă pot abţine. La petreceri nu stau niciodată jos. În plus, merg la sală de cel puţin două ori pe săptămână şi fac kilometri întregi pe jos, prin oraş”, mai spune simpatica Emma.

Găteşte cot la cot cu iubitul ei, Tavi Colen

În familia Emma Ştefan – Tavi Colen, amândoi gătesc cot la cot. Tavi este recunoscut pentru talentul său în bucătărie, însă nici Emma nu se lasă mai prejos. Chiar dacă nu se atinge de carne, găteşte pentru el de la ciorbă de miel, de pui, până la orice tip de preparat românesc. „Aseară, spre exemplu, am făcut o pulpă de curcan la cuptor. Pentru că nu gust, el vine apoi şi ajustează. Îmi place să gătesc, mă relaxează. Tavi îmi face şi el mici surprize şi găteşte ce îmi place mie”, mărturiseşte Emma.  

Marţea mănâncă Güllaç

11-bucatarie-2.-2col-img_0016.jpg

A preparat crema din lapte şi amidon

Pentru că e marţi şi Emma cântă la Divan, este lege că îşi ia un Güllaç, prăjitura turcească parfumată cu apă de trandafiri. Îi place atât de mult, încăt de multe ori intră în bucătărie să înveţe singură reţeta. Preparatul are la bază nişte foi foarte subţiri din amidon, lapte, zahăr şi apă de trandafiri. Dacă nu aveţi foi speciale pentru Güllaç, puteţi folosi foi de orez. Aveţi nevoie de un pachet de foi, 2 litri de lapte, ½ cană de zahăr, 3 linguri apă de trandafiri, 4 linguri cu vârf de amidon, iar pentru decor rodie, alune prăjite, nuci sau fistic. Mod de preparare: laptele cu amidonul se pun la fiert, se va îngroşa şi se va obţine o cremă subţire, pe care o parfumezi cu apă de trandafiri. Punem foile într-o tavă şi le acoperim pe rând cu crema de lapte (alternativ o foaie, un polonic de cremă). Se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.

11-bucatarie-3.-2col-img_0061.jpg

A adăugat apă de trandafiri

11-bucatarie-4.-2col-img_0085.jpg

A uns foile de Güllaç cu crema de lapte
Loading...