De ieri (24 noiembrie), o veste tristă, venită din străinătate, a şocat pe toată lumea. Mihai Onilă, fostul solist din trupa AXXA, destrămată în 2004, şi-a pierdut unicul copil. În noaptea de miercuri spre joi, 23 noiembrie, fetița lui de doar 10 ani, Ioana Emily Hope, a decedat în urma unei afecţiuni fără leac, tumoare pe creier. Mihai, soția lui și fiica lor s-au mutat de ceva vreme în Belgia, acolo unde s-a și întâmplat nenorocirea. Este greu de descris durerea celor doi părinţi, mai ales că boala a venit pe neaşteptate, iar medicii le-au spus, fără menajamente, că nu pot face nimic ca să le salveze copila. De la descoperirea tumorii, doctorii i-au mai dat Ioanei doar şase luni de trăit.

fiica_lui_onila_a_pictat_pe_2_noiembrie.jpg

mihai onila fetita, mihai onila axxa, mihai onila, mihai onila fetita moarta, tumoare pe creier, trupa axxa, fostul component al trupei Axxa, axxa, emily hope, ioana emily hope, fetita mihai onila a murit
Cu trei săptămâni înainte să moară, fetiţa lui Mihai Onilă a pictat scăunelul la un centru de activităţi artistice
foto: arhivă personală

Micuţa era extrem de silitoare, cuminte, iar Dumnezeu o înzestrase şi cu talente artistice. Picta superb, iar cu trei săptămâni înainte de a muri a fos la un centru de actrivităţi şi a pictat un scaunel, cu numele ei, pe care l-a dăruit părinţilor. Piesa de mobilier stă la loc de cinste acasă, iar părinţii, cu sufletul sfâşiat de durere, privesc neputincioşi ultimul lucru pe care l-au primit de la copila lor.

fiica_onila_la_pictat_pe_2_noiembrie.jpg

mihai onila fetita, mihai onila axxa, mihai onila, mihai onila fetita moarta, tumoare pe creier, trupa axxa, fostul component al trupei Axxa, axxa, emily hope, ioana emily hope, fetita mihai onila a murit
Scăunelul a rămas, neclintit, în camera copilei
foto: arhivă personală

A refuzat să-i facă radioterapie şi chimioterapie

Deşi răvăşit, Mihai a găsit puterea să ne povestească despre tragedia care i-a lovuit familia. ''În 26 mai, am observat la locul de joacă din curtea şcolii, înainte să o ia maică-sa de acolo, că e ceva ciudat cu mâna şi puciorul ei stâng. Piciorul era puţin şontâc (n.r.  şchiopăta), iar degetele de la mâna stângă erau strânse. La spital au pus-o la RMN şi au internat-o. A doua zi când m-am văzut cu doctorul mi-a zis direct: Fata ta în maxim 6 luni, la forma de cancer din centrul creierului pe care l-am descoperit, moare'', a dezvăluit Mihai Onilă. Deşi cadrele medicale i-au recomandat ca fata să facă chimioterapie, fostul artist a refuzat: "Ne-au prezentat chimioterapie şi radioterapie, pe care le-am refuzat, nu o ajutau cu nimic. Am ţinut-o acasă, până miercuri noapte, la ora 3, când a respirat din ce în ce mai greu. Am chemat Salvarea, în 4 minute a ajuns la noi. Au resuscitat-o, au luat-o la spital, însă orice efort al lor a fost zadarnic''.

 
 
Loading...