Dacă îl vedeţi pe Eugen Cristea cu ochelari negri la ochi, deşi afară nu e nici pe departe vreun soare orbitor, nu-l întrebaţi ce a păţit. Vă va răspunde, în glumă: „m-a prins unul la nevastă-mea”.


În realitate, actorul a trecut prin două operaţii de cataractă la ambii ochi, fapt care nu i-a ştirbit umorul caracteristic. Prezent miercuri la lansarea unei cărţi a prietenei sale Marina Almăşan, Eugen Cristea a apărut în sală cu ochelarii pe nas şi glumele la purtător. A avut un scurt moment artistic, unde a cântat şi a dansat cu Monica Davidescu, a râs şi s-a salutat cu prietenii, emanând o bună dispoziţie molipsitoare. Asta deşi cu o zi înainte se operase de cataractă.

„Nu-mi vine să cred cât de bine mă simt! Ochelarii îi port pentru protecţie. Văd bine, pot să citesc de la distanţă, iar peste două zile voi fi în spectacol la Teatrul Naţional. Dar să nu mă audă doamna doctor Monica Pop, care m-a operat”, mărturiseşte Eugen Cristea, uitându-se cu coada ochiului la medicul prezent la eveniment. Încă o lună de acum încolo, actorul trebuie să respecte câteva reguli: să doarmă pe spate (oricum o făcea), să nu ridice greutăţi mai mari de 5 kg, să evite curentul şi să-şi pună în ochi, din două în două ore, nişte picături speciale. „O altă restricţie este că nu am voie să mă spăl pe cap decât la coafor, ca să nu-mi intre şampon în ochi. Asta e, am început să mă duc la coafor încă de acum o lună şi jumătate, când m-am operat la ochiul stâng. Mă respect”, râde Eugen Cristea. 

 
 
Loading...