La un an de când a murit Ileana Ciuculete, familia artistei face sâmbătă trei pomeni. În timp ce Cornel Galeş va împărţi ciorbă de dragavei la Bucureşti, rudele cântăreţei, care a murit la 14 martie 2017, vor împărţi sarmale de post şi ciorbă de praz. Aurel, fratele Ilenei, ne-a povestit ce mesaje îi transmite Ileana din lumea de dincolo.


Ileana Ciuculete va avea parte de trei pomeni sâmbătă, una făcută de soţul ei, Cornel Galeş, în Bucureşti, alte două în provincie, de care se vor ocupa fratele, mama şi băieţii cântăreţei de muzică populară. Aurel Ciuculete, fratele Ilenei Ciuculete, dar şi mama, Gigica, şi băieţii acesteia, Mugurel şi Cristian Sfetcu, s-au organizat ca la carte pentru a-i face două parastase, unul la Craiova, unde locuiesc ei, iar cel de al doilea în Gubaucea, localitatea natală a cântăreţei de muzică populară, unde familia va împărţi pachete cu mâncare de post.

Din meniu nu vor lipsi sărmăluţele de post şi iahnia da fasole. Toate preparatele vor fi de casă şi vor fi pregătite de Aurel Ciuculete, care ştie să gătească aşa cum îi plăcea cântăreţei de muzică populară. “Toate le prepar eu cu mâna mea. Dar nu mai găteşte nimeni ca sora mea. O să le fac aşa cum îi plăceau ei. O să fac sarmale de post, ciorbă de praz, iahnie de fasole. Apoi, nu vor lipsi coliva, colacii şi băuturile de pe masă. Facem şi la Craiova, şi la ţară. Acolo însă, vom împărţi la oameni pachete cu mâncare”, ne-a declarat Aurel.

Fratele artistei care a murit la 64 de ani, răpusă de o boală necruţătoare, ne-a mărturisit că o visează des pe Ileana, ultima dată cu puţin timp în urmă. “O visez mereu pe sora mea. Ultima dată am visat-o la ţară, eram amândoi, cu Elena Merişoreanu şi încă un coleg de breaslă. Şi Ileana, înainte să dea să plece a spus: «Nu plec că are să-mi dea ceva frate-miu, apoi pot pleca». Am întrebat-o ce vrea să-i dau şi ea mi-a arătat nişte sandale într-un dulap. «Uite, pe astea le vrea. Ceva de încălţat». Înseamnă că ea ştie că eu îi dau de pomană cu drag şi ştie că ne pregătim pentru parastasul de mâine. I-am cumpărat nişte pantofi şi îi voi da cuiva de pomană, în amintirea ei”, ne-a mărturisit Aurel Ciuculete.

2-3-bd-5-2col.jpg

Elena Merişoreanu, bună prietenă de-a Ilenei, a apărut şi ea în visul lui Aurel

De partea cealaltă, Cornel Galeş face separat pomana de un an, la Bucureşti, unde va împărţi, printre altele, şi lenjerie intimă. “M-am pregătit din timp pentru că nu e atât de uşor. Pomana se va face cu mâncare de post, la care vor lua parte o sută de persoane. Anumite lucruri, mai dificile, le fac cu o firmă de catering, iar la cele mai importante am ajutor din partea naşei. Ciorba de ştevie o va face ea. La pomenirea de un an, se obişnuieşte să dai de pomană haine şi chiar mobilier. Am ales să-i dau totul chiar doamnei care a fost cu ea în spital. Va primi de la lenjerie intimă până la lenjerie de pat. Mă voi implica în ceea ce priveşte achiziţionarea hainelor, dar nu în totalitate. Voi ţine cont şi de ce vrea doamna să poarte, că, spre exemplu, Zânica nu suporta furoul. Eu mi-am făcut o listă”, a declarat Cornel Galeş pentru Click!.

Familia Ilenei nu mai vrea să audă de Galeş. “Vreau să uit că l-am cunoscut”, spune Aurel Ciuculete. Familia artistei s-a dezbinat după pomana de trei luni, când Galeş nu a invitat la Bucureşti şi rudele ei din provincie.

Anca Pandrea îl comemorează pe Iurie Darie cu şampanie şi tort

2-3-bd-6-15col.jpg

Pandrea merge azi la cimitirul Sf. Vineri

Anca Pandrea (72 de ani) merge sâmbătă la mormântul iubitului ei din cimitirul Sf. Vineri. Pe 14 martie, regretatul Iurie Darie ar fi împlinit 89 de ani, iar femeia care l-a iubit ca pe ochii din cap nu-i duce colivă, ci tort şi şampanie. Mai mult, ea a comandat şi mucenici moldoveneşti, întrucât pe 9 Martie s-a sărbătorit ziua Sfinţilor 40 de mucenici. “Merg să comand mucenici moldoveneşti, că aşa îi plăceau lui Iura, el era basarabean, apoi voi comanda şi tort. Lui îi plăceau torturile de ciocolată şi cele cu fructe, aşa că voi cumpăra două. O să iau şi 2-3 sticle de şampanie şi o sticlă de coniac, că lui îi plăcea din când în când să bea un coniac bun”, ne-a spus Pandrea. 

Loading...