Duminică, la TVR 1, a început emisiunea „Vedeta Populară”, un show de talente, axat pe folclor! Click! a stat de vorbă cu prezentatoarea Iuliana Tudor şi vă arătăm şi ce se întâmplă în culise, atunci când nu se filmează!


Click!: A cui a fost ideea acestei emisiuni?

Iuliana Tudor: „Vedeta Populară” este un proiect propus de  Zucchero Media, cei care ai fost partenerii noştri şi la “O dată-n viaţă”, în ultimele sezoane.

De ce ediţiile sunt înregistrate şi nu sunt în direct?

Formatul propus a fost gândit pentru varianta înregistrată. Sunt de surprins în imagine, în acelaşi timp, stări şi reacţii ale juriului sau ale concurenţilor, din scenă şi culise, pe care le-am pierde dacă am fi în direct. Desigur, tot ce se cântă în emisiune este live!

Câte ediţii vor fi şi când se va difuza finala? Aceasta va fi în direct?

Sezonul are 11 ediţii. 9 ediţii în care vor evolua câte 6 concurenţi, după fiecare ediţie fiind ales un singur câştigător. Vom avea astfel 9 semifinalişti, care se vor întrece în semifinală, dintre ei vor rămâne 6 pentru finală. Din cei 6, unul va primi titlul de <Vedeta Populară>! Semifinala şi finala vor avea loc în luna decembrie.

Cum s-au ales juraţii emisiunii? Pe ce criterii?

Juriul cuprinde specialişti în muzică şi folclor, artişti populari şi foarte iubiţi de public şi o personalitate care să iubească folclorul, dar care să nu aibă vreo legătură directă cu domeniul. Practic, vorbim de un ascultator şi privitor, care este sau nu impresionat de actul artistic sau nu.

Ce anume fac cei doi coprezentatori, Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi? Care este rolul lor în emisiune?

Lucian şi Dan sunt cei care preiau concurenţii în culise, le smulg impresii la cald după evoluţia din concurs, sunt alături de susţinătorii acestora.

Iuliana Tudor va mai realiza “O dată în viaţă”?

Desigur. În ediţii eveniment!

Ce vedete vom vedea în emisiune?

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. I-am avut în emisiune pe Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Saveta Bogdan, Mariana Anghel, Maria Cârneci  care vin să îi susţină în probele de concurs pe interpreţii din Bistriţa, Prahova, Hunedoara, Alba, Gorj şi Giurgiu. Taraful vechi de la Clejani, care a cântat şi pentru actorul Johnny Depp, face echipă cu unul dintre concurenţi.

iuliana_si_juriul_vedeta_populara_8020.jpg

Iuliana Tudor, vedeta populara, TVR1, emisiune folclor
Iuliana Tudor, alături de juraţi

Ce se întâmplă în culise

Zilele trecute, Click! a fost în culisele emisiunii “Vedeta Populară”, de la TVR, şi am nimerit într-una dintre pauze. Petrică Mîţu Stoian era pe platourile de filmare şi repeta o piesă cu una dintre concurente. Când orechestra a început să cânte, câţiva dintre spectatori au încins o horă şi au dansat de aproape că şi-au rupt “pingelele”. 

 
 
Loading...