Este cel mai iubit actor al României, iar oamenii îl vor mereu pe scenă. Luni seara, 19 iunie, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde maestrul a jucat piesa ”Străini în noapte”, s-au adunat peste 500 de fani, care au plătit 100 de lei pe bilet. Încasările au fost de 12.000 de euro pentru o singură reprezentaţie.


Când spui Florin Piersic, te gândeşti automat la teatru şi la film, iar numărul mare de admiratori e direct proporţional cu talentul îndrăgitului actor. Încă de la vârsta de 21 de ani, artistul s-a aflat pe scenă, iar acum numără aproape şase decenii de activitate în slujba publicului iubitor de artă. La cei 81 de ani, împliniţi pe 27 ianuarie, maestrul a fost la fel de energic şi de efervescent pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, acolo unde a debutat prima dată în 1959, obţinând rolul titular în „Discipolul diavolului”.

Luni seara, 19 iunie, la Sala Studio a celebrei instituţii, 540 de fani ai lui Florin Piersic au venit să-l vadă în comedia romantică ”Străini în noapte”, piesa lui Eric Assous. Joacă alături de Medeea Marinescu, iar personajul ”Pierre” parcă e croit pentru el, eternul seducător, un rol care la Paris i-a fost distribuit lui Alain Delon. Biletul a costat 100 de lei, iar reprezentaţia, care a durat două ore, a avut încasări de 540 de milioane de lei vechi, adică 12.000 de euro. La 81 de ani, ”Mărgelatu” e mină de aur pentru teatrele din România, reuşind să umple săli şi să facă bani pe bandă rulantă. 

 

Doar cu această piesă, pe care o joacă de aproape zece ani, Piersic numără peste 300 de reprezentaţii prin toată ţara. “«Străini în noapte» este una dintre piesele pe care Piersic le joacă cu casa închisă. Se vând toate biletele, chiar dacă preţul nu este pentru orice buzunar. Când joacă Piersic, aşa cum era şi în cazul lui Radu Beligan, consumatorii de teatru nu se uită la bani. Este vorba despre o operă de artă care-ţi umple sufletul de emoţie, iar maestrul Piersic joacă magistral. În timpul piesei, nu se aude nici musca în sală, iar oamenii nu se uită la ceas. Doar aplaudă furtunos la final, spunând că a fost prea scurt timpul”, ne-a declarat o sursă din apropierea lui Piersic. 

În weekend, maestrul a fost prezent la Târgu Jiu, unde a susţinut două spectacole pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Biletele s-au epuizat cu mult timp înainte, iar spectacolele au avut mare succes. 

În timpul liber, Piersic se relaxează la plajă

venit6768.jpg

Florin Piersic și-a făcut apariţia la o piscină in nordul Capitalei

 

Iată că și Florin Piersic face parte dintre cei care preferă să se relaxeze stând la soare. Între două reprezentații, maestrul își găsește timp să stea la plajă și să capete puțin bronz.

laplaja89789.jpg

După ce s-a bronzat trei ore, actorul a plecat spre casă

 

Zilele trecute, fotoreporterii Click! l-au surprins la o piscină din București, odihnindu-se pe un șezlong colorat. A petrecut acolo timp de câteva ore, apoi s-a retras spre casă. 

Click! spune

 

În piesa „Străini în noapte”, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei, care după o noapte petrecută într-un bar e condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Urmează un dialog savuros şi răsturnări de situaţie care te ţin lipit de scaun.

 

 
 
Loading...