Pasionat de Poker, Bogdan Mălăele (33 de ani), unul dintre cei doi fii ai maestrului Horaţiu Mălăele (66 de ani), a renunţat la jocul de cărţi pentru a juca el însuşi în piese de teatru şi în filme. Deţinătorul unui rol principal în comedia „Faci sau taci”, în regia lui Iura Luncaşu, Mălăele jr a spus, pentru Click!, cum a dat Pokerul pentru actorie şi care e relaţia cu celebrul lui tată.


Click!: „Faci sau taci” e al treilea lungmetraj al tău, după „Poker” (2010) şi „Luca” (2019). Cum a fost la filmări?

Bogdan Mălăele: Rolul din „Faci sau taci” a fost destul de antrenant şi a fost prima oară când am filmat atât de mult. Adică zile cu 12 ore de filmare, una după alta şi a trebuit să mă adaptez şi să fiu în formă fizică bună. M-am pregătit înainte, am făcut box timp de câteva luni şi am ţinut regim. Anul trecut, aveam 96 kg în martie şi în august, 84 kg, cu 12 kg mai puţin.

Cum ţi s-a oferit rolul? 

M-a sunat Augustin Viziru şi mi-a zis că vrea să mă vadă regizorul Iura Luncaşu. Eu şi Augustin suntem prieteni vechi şi am devenit şi colegi de film. Am citit zece minute din scenariu şi am luat rolul.

Ai fost pe drumuri în acea perioadă, ai filmat pentru acest proiect, dar ai avut şi spectacole...

Da, mai aveam şi spectacole cu tatăl meu în timp ce filmam pentru peliculă, însă în spate am avut o echipă foarte bună care m-a ajutat să ajung şi la show-uri. Am avut trei spectacole pe durata filmărilor şi am mers trei ore până la Timişoara, să zbor spre Bucureşti, să joc şi să mă întorc. Trei ore de somn, câte 12 de filmare... A fost greu.

Ai terminat actoria? Mai ai un frate…

Am terminat Regie Film. Fratele meu, Cristian, are o casă de producţie.

Cum e să fii fiul lui Horaţiu Mălăele?

E foarte mişto. Ne mai sfătuim. Că mă gândesc că dacă era măcelar şi voiam să tai un viţel, îl sunam şi îl întrebam cum se face. Cam aşa funcţionează, dacă ştiu că ştie despre meserie, îi pun întrebări când simt nevoia. L-am sunat şi i-am spus tatălui meu că am luat un rol mare într-o comedie.

Cum te-ai gândit să te îndrepţi spre meseria asta?

La 26 de ani. Până atunci nu m-am gândit. Am avut o perioadă de câţiva ani în care am trăit din Poker. Am jucat mult, am câştigat destul, dar nu mult. De aceea m-am şi lăsat pentru că nu câştigam destul cât să merite emoţiile investite. Oricum, din filme şi spectacole câştig mai puţin decât din Poker.

Ce proiecte derulezi în acest moment?

Oamenii mă pot vedea în filmul „Faci sau taci”, am câteva spectacole, am spectacolul cu tata, „Ediţie Specială”, unde spunem poezii şi monologuri pe muzica lui Radu Captari. De câteva luni am început şi o carieră în stand-up comedy. Fac show-uri şi mai deschid spectacole pe unde pot.

Ai viaţă de familie?

Nu sunt însurat şi nu am copii. Dar am o iubită cu care am venit la premiera filmului „Faci sau taci”.

 
 
Loading...