În serialul „Profu”, care a debutat marţi seara la Pro TV, joacă şi un tânăr actor, cu o poveste de viaţă emoţionantă. Luca Cezar Petreşteanu, căci despre el este vorba, sau Silviu, după rolul din film, este tânărul care i-a sărit în ajutor lui Alexandru Rebeja, în fatidica zi de 16 iunie 2019. Luca şi-a amintit pentru Click! de acele clipe de groază, când a stins flăcările cu propriile mâini.


Actorul Luca Cezar Petreşteanu (19 ani) este un erou, salvându-i viaţa bunului său prieten Alexandru Rebeja (16 ani), care, pe 16 iunie 2019, s-a apropiat periculos de mult de liniile de înaltă tensiune - 27.000 de volţi, pe podul CFR din Herăstrău. Într-un gest disperat, Luca a vrut să-l salveze, dar a fost şi el rănit. Acum, la trei luni de la groaznicul accident, reporterii Click! l-au întâlnit pe tânărul cu inimă de aur chiar pe platourile de filmare ale serialului ”Profu”, difuzat de PRO TV.

Cu acest prilej, Luca ne-a povestit despre necazul care l-a afectat foarte tare: ”Eu am fost practic cu Alexandru Rebeja atunci şi m-am urcat după el. E o poveste tristă. El luase foc şi când am văzut acest lucru m-am urcat pe vagon, am văzut că ardea şi i-am stins focul cu mâinile, iar apoi am stat lângă el timp de oră şi jumătate până a venit Salvarea să îl ia. Eu l-am mai văzut pe scenă, eram prieteni şi mi se părea un băiat foarte bine educat. Şi de aceea am ieşit împreună în ziua aceea, însă nu ne cunoşteam extrem de bine. Mereu când ne vedeam ne salutam, ne înţelegeam destul de bine ca prieteni, ne jucam tot felul de chestii. Am fost într-un fel colegi, dar în proiecte diferite, nu am jucat niciodată împreună. Am avut arsuri de gradul 1 la mâini, dar mi-au trecut”.

14_1.-alexandru-rebeja-pustiul-ars.jpg

Alexandru a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe jumătate din corp. A trecut prin cinci operaţii, dar are nevoie de bani pentru recuperare

Luca, pasionat de istorie şi de şah

El este tare mândru de acest rol: ”Am 19 ani, sunt la primul rol într-un serial de televiziune, dar am făcut foarte mult teatru înainte. Mi-am descoperit pasiunea la 16 ani şi m-am dus la un curs de teatru. Am mai avut şi alte proiecte, am dat admitere la UNATC şi sper să intru. O să mai merg la castinguri, voi mai filma şi alte lucruri, dar mi-a plăcut să joc în «Profu». Mie nu-mi place să mă uit la ce fac eu, dar acest serial chiar mi-a plăcut şi am râs la primul episod. În afară de teatru îmi mai plac istoria, psihologia şi şahul”.

Fratele lui Alexandru, Ştefan Rebeja (28 de ani), este concurent la „Îmi place dansul”, de la Kanal D. El se luptă pentru premiul de 100.000 de lei pe care vrea să îl doneze fratelui său, care a trecut prin cinci operaţii după ce a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe 60%  din suprafaţa corpului: „Alexandru este bine, are şi muzică, i-au pus muzică, la spital. Se simte mai bine din ce mi-au spus medicii”, a declarat Ştefan. 

 

Loading...