Pandemia face ravagii şi printre vedete. O întreagă familie de actori, familia Ogăşanu, a căzut pradă nemilosului virus. Marele actor Virgil Ogăşanu, soţia acestuia, actriţa Valeria Ogăşanu, şi fiul lor, Mihai, au ajuns cu toţii la spitalul Colentina în stare gravă, infectaţi cu noul coronavirus. Actorul Virgil Ogăşanu, în vârstă de 80 de ani, a avut o formă mai gravă a bolii şi a necesitat oxigen încă din primele zile de internare.


Familia Ogăşanu a fost la un pas de tragedie, la sfârşitul lunii ianuarie. Mai precis, pe 20 ianuarie, toţi trei membrii familiei, actorul Virgil Ogăşanu, soţia acestuia, actriţa Valeria Ogăşanu, dar şi fiul lor, Mihai, au aflat că sunt infectaţi cu noul coronavirus. 
La început, simptomele au fost uşoare, însă când a debutat febra, cei trei au decis să cheme Salvarea şi să se interneze cu toţii la Spitalul Colentina. 
„S-a întâmplat în perioada 20 ianuarie. Simptomele au fost la toţi trei cam la fel. Au început cu o mică tuse seacă, cu o uscăciune a gâtului, o chestie total particulară. Beai apă şi aveai senzaţia că nu te-ai hidratat. După două-trei zile, au început durerile foarte mari de muşchi, de încheieturi, dureri de ochi, de cap. Durerile erau ba la spate, ba de mâini, de picioare, eu nu am avut niciodată aşa dureri musculare. E ca şi când ţi-ai fi rupt muşchii la sală şi nu mai puteai să te mişti. Au dispărut mirosul şi gustul, eram cu sticla de oţet la nas şi nu simţeam absolut nimic. După vreo 5-6 zile, a apărut febra, moment în care ne-am internat. Din păcate, sunt multe persoane care stau până când e prea târziu”, a declarat Mihai Ogăşanu (40 de ani), în exclusivitate pentru Click!.

foto_1lll_copy.jpg

Marele actor Virgil Ogăşanu (80 de  ani), alături de soţia sa, Valeria (74 de ani)

Valeria Doina Ogăşanu are 74 de ani, iar soţul ei, marele actor Virgil Ogăşanu, are 80 de ani, aşa că spaima cadrelor medicale faţă de o evoluţie nefavorabilă în cazul lor a fost mare. Virgil Ogăşanu a făcut o formă mai gravă a bolii. Medicii l-au pus pe oxigen încă de la internarea în spital. Aceştia au stat două săptămâni în spital, pe tratament diferenţiat. 

Mihai Ogășanu: "Ne uitam speriaţi la monitoare"

”Aveam fiecare pe undeva 15-20 la sută plămânii afectaţi, la taică-miu a fost puţin mai mult. N-am mai avut niciodată aşa dureri, mă dureau ochii în cap! Nu a fost nimeni intubat. Tata a fost mai grav din cauza vârstei. Au variat tratamentele. Nu ne-au dat Rem­desivir. Dar la taică-miu, el a necesitat oxigen. Noi eram cu oxigenul pregătit lângă pat, că, dacă mai scădea saturaţia, intram şi noi pe oxigen. Saturaţia noastră a fost undeva între 88-91 la sută. Ne uitam speriaţi la monitoare. O oboseală fantastică şi mersul la baie era o poveste, puls ridicat, oboseam făcând trei paşi. Corpul luptă. A trebuit să ne forţăm să mâncăm foarte bine, să bem multă apă şi asta ajută. Ne-au trimis rudele, prietenii pacheţele. Apropo, mâncarea din spital a fost excelentă! Am tot respectul pentru medicii de acolo, nu că eram noi familia Ogăşanu, dar s-au purtat exemplar!”, ne-a mai declarat Mihai Ogăşanu. Încă din luna aprilie a anului trecut, familia de actori a ales să se izoleze la Cornu, unde deţin o proprietate. 

foto2kkk_copy.jpg

Actriţa Valeria Ogăşanu este încântată de viaţa la ţară

Fiul lor a venit şi el pentru a-i susţine, dar mai ales pentru a-i ajuta la treburile casnice, ştiut fiind faptul că cei doi actori sunt în vârstă. Iată însă că virusul nu i-a ocolit nici aici. „E un moment de introspecţie Covid-ul. În momentul în care virusul îţi lua aerul, îţi afecta plămânii, te gândeai foarte mult la viaţa ta. Fenomenul ăsta de reducere a oxigenului este asemănător cu ceea ce facem planetei. Rănim planeta şi ne batem joc de resurse şi ne facem rău nouă. Ne-am rugat foarte mult, sunt momente în care te gândeşti la câte lucruri sunt iluzorii, false în lumea din jur”, ne-a mai spus muzicianul.  

S-au cunoscut pe scena teatrului

Actorul Virgil Ogăşanu şi-a întâlnit soţia, pe Valeria, exact pe scena Teatrului Bulandra, unde aceştia au jucat zeci de ani, până de curând. Mihai, fiul lor, compozitor şi actor, a compus zeci de hituri, unele dintre cele mai cunoscute fiind: “Extravaganzza”, “Zig-zagga’, “Le, le”, pe care Loredana Groza le-a transformat în hituri. În 2019, acesta a participat la Eurovision nu cu una, ci cu două melodii, el fiind unul dintre cei mai talentaţi compozitori din noul val. Virgil Ogăşanu colabora la câteva producţii, printre care şi o piesă de teatru, dar a renunţat la orice muncă în momentul când a izbucnit pandemia.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: