Mihai Trăistariu (41 de ani) și Dorin Topală, cei doi soliști care, în perioada 1998-2004, înnebuneau fetele cu piesele lor, vor urca din nou pe aceeași scenă, la 14 ani de la despărțire. Mihai ne-a povestit despre această colaborare, în culisele emisiunii „Pulsul zilei” de la TVR 1.


  • Click!: Cum ai petrecut de 1 Mai?

Mihai Trăistariu: Am alergat, am avut trei emisiuni tv la care am participat, iar de aici, de la TVR, fug la Etno TV. Am sacrificat ziua, dar am petrecut pe  30 aprilie, cu elevii mei de la Şcoala de muzică din Constanţa. Am zis să fiu cu ei şi apoi de 1 Mai să se ducă şi ei cu familiile lor.

  • Vei mai participa la Eurovision?

Eurovisionul rămâne un punct forte al carierei mele, eu am făcut istorie cu locul patru, în 2006, cu piesa ”Tornero”, şi nu o să mă las de el indiferent dacă e din ce în ce mai greu. Nu ştiu dacă pentru România sau altă ţară, pentru că e din ce în ce mai greu să câştigi la noi, poate pentru că s-a schimbat sistemul de votare, lăsând doar televoting.Dacă nu e un juriu să pondereze situaţia pot apărea ”accidente”. Ştiu două situaţii de anul acesta când au cumpărat cartele să voteze, dar nu dau amănunte. Nu aveam pretenţia că vreau să câştig, însă Eurovisionul devine un fenomen ciudat!

  • Ai cântat la emisiunea „Pulsul zilei” o variantă a piesei „Tornero”, un remix, alături de un taraf. Vrei să te axezi mai mult pe muzica populară?

A fost varianta de petrecere şi vreau să o promovez. Eu am un album de muzică populară şi cant o oră de muzică populară. Am oferte de nunţi unde sunt chemat ca să cânt dansul mirilor, dar şi multe alte piese. Am un nume în muzică, iar numele e ca vinul: cu cât e mai vechi, cu atât este mai căutat. Am piese atât de frumoase şi mă cheamă la nunţi să le cânt, am şi piesele vechi din Valahia...

  • Apropo de Valahia. Ai păstrat legătura cu Dorin Topală?

M-am întâlnit recent cu el într-o emisiune, el e marinar ofiţer, câştigă peste 10.000 de euro pe lună, mi-a zis şi că nu prea mai vrea să cânte. Are vechime, şi-a dat nişte atestate, are cotă. Am zis că poate facem un turneu naţional cu nişte reuniri de trupe mai vechi. Ne-a dat cineva ideea şi îmi place. Valahia, doar noi doi, căci Costi Ioniţă, fostul nostru coleg, nu mai ştiu ce face. Pentru acest turneu vrea Dorin, doar să vadă cum mai e, ne mai plimbăm prin ţară şi mai facem nişte bani. Ne întâlnim cu foştii fani, pentru că aveam fan-cluburi în toată ţara.

  • Îți e dor de perioada Valahia?

Da, dar am succes aşa, de ce să schimb ceva care are deja succes?

Loading...