Angela Gheorghiu (52 de ani) poartă în suflet o adevărată dramă: i-a murit sora, iar după tragedie tatăl ei a plecat de acasă, luând calea bisericii. Ion Burlacu are acum 82 de ani şi a ales să ducă o viaţă de sihastru în urmă cu 22 de ani, când i-a murit fata cea mare, Elena, într-un accident de maşină. De atunci, trăieşte numai prin mănăstiri.


Mai întâi şi-a pierdut sora, apoi tatăl, fost mecanic de locomotivă, care a trecut printr-un şoc, a plecat de acasă şi s-a dedicat bisericii. Tragedia a marcat întreaga familie şi mai ales pe Angela Gheorghiu. Soprana a înfiat-o pe nepoata sa, Ioana, care a rămas de mică fără părinţi, iar tatăl artistei s-a călugărit la scurt timp după acest eveniment şi s-a dedicat în totalitate bisericii.
A stat la o mănăstire din Athos, apoi a revenit în România, în prezent aflându-se la o mănăstire din Bucureşti.

a24-actu-2-3col.jpg

Reporterii Click! l-au surprins pe Ion Burlacu la slujbele de Paşte de la Ierusalim

“Părinţii mei s-au despărţit, iar tatăl meu s-a călugărit. Acum trăieşte în munţii Greciei, într-o mănăstire unde femeilor le e interzis să meargă. A spus că se va ruga pentru noi”, a dezvăluit Angela Gheorghiu în 2009, pentru “The Independent”.
De ani de zile, tatăl artistei merge să ia lumina de Paşte de la Ierusalim, unde trăieşte din plin sărbătorile pascale, participând la toate slujbele care se ţin la mormântul Maicii Domnului de lângă Grădina Ghetsimani, dar şi la cele din cetate, ce au loc la Mormântul Mântuitorului.

a34-actu-3-2col.jpg

Soprana, alături de mama ei şi de nepoata pe care a crescut-o

Este credincios şi se roagă pentru întreaga familie, chiar şi pentru celebra sa fată, în ciuda faptului că relaţiile cu aceasta nu sunt grozave, după cum lasă să se înţeleagă chiar ea.
“După moartea surorii mele, probabil că în mintea lui (n.r.-a tatălui) s-a întâmplat ceva, pentru că până atunci nu era un credincios. Dar la 60 de ani, tatăl meu a ales calea bisericii. A plecat de acasă. Acum, se roagă la o mănăstire de la Muntele Athos, dar se duce şi la o mănăstire din Moldova. Din punctul meu de vedere, decizia luată de el (n.r. - după moartea fiicei sale) a fost o ac­ţiune laşă. Asta e părerea mea”, a povestit la un moment dat diva Angela Gheorghiu.

a44-actu-4-2col-cu-mihai-ci.jpg

Angela Gheorghiu se iubeşte cu un medic cu 22 de ani mai tânăr

Acum, în casa părintească de la Adjud locuieşte doar mama artistei, care în ultimii ani s-a izolat de toată lumea, după ce a mai suferit un şoc: a fost atacată de hoţi, în timp ce dormea.
Loading...