Anul 2017 a fost cu adevărat fantastic pentru Lorelai Moşneguţu, fetiţa născută fără mâini şi fără femur la ambele picioare. A participat la „Românii au talent” (PRO TV), a câştigat premiul cel mare de 120.000 de euro şi şi-a cumpărat un apartament cu două camere în Bucureşti, pe care şi l-a amenajat pe gustul ei, cu mobilă pe comandă. Crăciunul l-a făcut, aşa cum şi-a dorit, în casă nouă.


E numai de-o schioapă, dar e toată un suflet. Şi soarta i-a zâmbit, într-un final, demonstrând că Dumnezeu nu-i uită pe cei buni. La sfârşitul acestui an, micuţa Lorelai şi-a văzut visul împlinit – are casa ei, decorată în culorile ei preferate, cu mobilă adaptată nevoilor ei. Încă din vară, de când a câştigat „Românii au talent”, a mărturisit că ar vrea să-şi cumpere un apartament. „Pe uşa de la intrare o să gravez numele tuturor celor care m-au ajutat să ajung aici, de la echipa „Românii au talent”, juriu, producători, până la Mirabela Dauer, Luminiţa Anghel, Maria Ciobanu şi alţi prieteni de suflet.

10-special-2.-2col-img_0024.jpg

A adunat o mulţime de trofee
Fotografii: Dorin Constanda

Mobila va fi una personalizată, pentru nevoile mele, eu având 1,20 metri înălţime”, ne spunea Lorelai la acea vreme. Lucrurile s-au petrecut exact aşa cum le-a proiectat. De îndată ce i-au intrat banii în cont (100.000 de euro după impozitări), a început căutările pentru o nouă locuinţă. După câteva vizionări, în toamnă a găsit un apartament situat la parterul unui bloc nou din Popeşti-Leordeni. E la doar 100 de metri de staţia de metrou Dimitrie Leonida, într-o zonă liniştită, cu multe magazine şi viluţe. Era „la roşu”, însă în doar o lună şi jumătate dezvoltatorul l-a finalizat, iar micuţa, împreună cu mama ei, l-au mobilat şi l-au decorat, astfel încât la 18 decembrie 2017 împodobeau deja bradul în casă nouă.

Le-am trecut şi noi pragul săptămâna aceasta. Lorelai ne-a întâmpinat ţopăind de fericire, mândră să ne plimbe dintr-o cameră în alta, să ne arate patul în care se poate urca singură, sertarele cu mâner la nivelul ei, pe care le poate deschide cu piciorul. O etajeră plină cu 45 de trofee câştigate la festivaluri de muzică tronează deasupra patului din dormitor. Pe latura opusă este biroul micuţ, cu un scaun la fel de micuţ, pe care se poate aşeza singură. Şi-a pus acolo toate lucrurile dragi, inclusiv câteva decoraţiuni absolut spectaculoase făcute de ea prin tehnica quilling (din hârtie colorată). „Mi-am luat şi un dulăpior pentru lănţişoare, agrafe, cercei şi alte nimicuri. Iar şifonierul e deja plin cu rochiţe”, ne spune ea, după care fuge spre sufragerie, să ne arate alte minunăţii pe care le-a adus din casa de la Târgovişte, unde locuieşte în prezent. Pereţii sunt plini cu tablouri impresionante pictate de ea, mobila e simplă şi de bun gust, o măsuţă cu două taburete într-un colţ întregesc cadrul. Totul e aerisit, luminos. Nu putem să nu remarcăm, încă de la intrare, inimioara cu numele tuturor celor care au susţinut-o până acum pe acest drum, exact cum a promis.

10-special-4.-2col-img_0066.jpg

Şi-a pus picturile pe pereţii sufrageriei

„Lorelai s-a implicat în toate, ea a ales culorile, mobila, a mers cu mine prin showroom-uri, pentru că doar dormitorul e făcut pe comandă. Suntem fericite, este mai mult decât am visat! E rodul muncii ei, sunt sunt mândră de ea că a realizat, la doar 15 ani, cât alţii într-o viaţă. Ştiu însă că nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul fanilor, pentru care le mulţumesc din suflet”, a declarat mama Vio, femeia care a înfiat-o pe Lorelai pe când avea două luni.  

10-special-5.-2col-img_0106.jpg

Mama Vio are în permanenţă grijă de ea

Mai departe, viitorul se anunţă unul plin de proiecte şi planuri frumoase. Lorelai, elevă în clasa a opta, învaţă acum pe rupte şi se pregăteşte să dea la un liceu din localitate. Facultatea o va face în Bucureşti şi, până atunci, va folosi apartamentul cumpărat pentru perioadele în care va veni aici cu treabă. Mai sunt încă multe de făcut. „Abia aştept să amenajez grădina (apartamentul, fiind la parter, are inclusă o curte de 100 mp).  Îmi place mult aici, simt că e al meu”, mai spune Lorelai. 

10-special-6.-2col-img_0087.jpg

La intrarea în casă şi-a pus o inimioară cu numele tuturor celor care au susţinut-o
Loading...
Citeste tot despre: