Simpaticul actor Marius Florea Vizante (47 de ani) poate fi văzut în fiecare sâmbătă seară la PRO TV ­într-un serial nonconformist, “Videochat”. Despre cum se desfăşoară filmările în pandemie am aflat chiar de la el, care este unul dintre actorii principali. Regulile de distanţare au schimbat şi regulile din platou.


Click!: Ce înseamnă pentru tine proiectul “Videochat”, serialul difuzat de PRO TV?
Marius Florea Vizante: În situaţia asta dificilă, este o oportunitate de a-mi practica meseria, chiar dacă nu e pe scenă. În altă ordine de idei, pentru mine înseamnă participarea la un proiect care vorbeşte despre diverse tabuuri din societatea noastră şi care eu cred că ar trebui să se transforme în subiecte de discuţie.
Este un proiect mai alt­fel. Ce este diferit faţă de ce ai mai filmat până acum?
Însăşi structura şi tipul de filmare diferă. Repetăm online, filmăm pe acelaşi platou de filmare, care este la un conac, dar suntem în camere diferite. Ne vedem unii pe alţii pe ecrane şi, de multe ori, se întâmplă să nu ne vedem deloc, doar ne auzim în căşti. E ceva nou, provocator. Inventăm tot felul de semne sau sunete: „Când tu faci sunetul ăsta, eu ştiu că mi-ai făcut semn şi mă apropii de ecran sau zâmbesc”. În pauzele de filmare mai apucăm să stăm câteva minute împreună. Bineînţeles, respectăm toate regulile, echipa poartă măşti în interior, păstrăm distanţa socială... e o experienţă nouă.
Cum ţi-ai descrie personajul?
O să vă spun ce mi-a spus scenaristul: este un şmecheraş de la bloc, din cartier, care vrea şi el nişte diversitate în viaţă. E superficial, uşor amoral, încearcă şi el, dacă merge, merge. Eu încerc să-i adaug încă un praf de comedie.

2-2col_copy.jpg

Actrița Nadiana Sălăgean o interpretează pe Andra Popovici, soția lui Vizante din serial

Ai avut ocazia să interacţionezi şi cu ceilalţi actori? Sau doar cu soţia ta din serial?
Interacţionăm zilnic pe zoom la repetiţii şi ne vedem în ziua filmării cu toţii, păstrând evident toate normele legate de distanţare, purtarea măştii şi dezinfectare. La momentul filmării propriu-zise, nu sunt mai mult de doi actori în aceeaşi încăpere la cadru, aşa că n-aş putea spune că interacţionez direct la filmare, ci la repetiţii.
Cum te-ai distrat în izolare? La un moment dat ai inventat şi tu un personaj pe reţelele de sociale...
În familia noastră, a fost un reflex. Am zis „asta e situaţia, hai să scoatem ce e mai bun din ea”, să profităm că suntem mult timp împreună (lucru de care ne plângeam înainte) şi să facem lucruri pe care nu le făceam în mod frecvent împreună. Atunci am ieşit în micuţa noastră curte şi am ţopăit, ne-am jucat badmington, am întins covoraşe şi am făcut gimnastică, am bibilit grădina, am încercat să ne uităm la seriale şi filme, am gătit împreună. Ca un clişeu, timp de calitate în familie. Am stat pe net, mi-am deschis un canal de YouTube şi l-am valorificat pe Dorin Zidaru, care a apărut în fiecare zi cu câte o pseudo-inteligenţă, un pseudo-panseu inteligent despre lume, viaţă, pandemie şi toate cele. Chiar m-am distrat şi mă bucur că s-au distrat şi alţii.

3-2col_copy.jpg

Andi Vasluianu (Andrei), Diana Român (Nina) și Vizante fac o echipă de zile mari

Ce planuri ai pentru vara asta? Vei lucra sau vei avea şi vacanţă?
Pentru vara asta am avut multe planuri, dar au căzut pe capete. După cum vedeţi, pandemia nu încetează să ne surprindă. Până una-altă, ne vedem de filmările pentru serialul “Videochat”, mai avem aproape două luni. În rest, o mică fugă la casa de la ţară, o mică fugă până la casa socrilor care e într-o zonă mai răcoroasă şi pe timpul verii e mai interesant de mers acolo.
Cu cine te sfătuieşti atunci când primeşti un proiect?
De multe ori, proiectele mă aleg pe mine. Eu doar încerc să mi le imaginez şi mai ales să mă imaginez pe mine în ele. Atunci când nu mă văd, refuz. În general, am avut un instinct foarte bun şi am încredere în acest instinct. Sigur că mă sfătuiesc cu soţia, cu colegii şi atunci când chiar am dileme mă sfătuiesc şi cu profesorii mei. Din acest punct de vedere am învăţat, am fost învăţat să cer sfaturi, să nu mă cred buricul pământului.

4-2col-vizante-cu-sotia_copy.jpg

Vizante, alături de soția sa din viața reală, Cristina

În ianuarie ne povesteai într-un interviu că ai proiecte de regie. Mai stau în picioare din cauza pandemiei?
Nu am renunţat la ele. Momentan sunt puse în planul doi şi lucrează de acolo, din subconştient. Mă mobilizez bine atunci când am termene precise, sunt un tip de sprint, nu de anduranţă (puţin azi, puţin mâine şi în câţiva ani poate iese ceva). Sunt capabil de sacrificii mari pe termen scurt: mă apuc, mă mobilizez şi duc la bun sfârşit ce am de făcut. Momentan, le-am lăsat să se coacă, sunt la dospit.
Ce altceva ai făcut în perioada asta de izolare?
Încerc să cresc pagina de YouTube, am renovat şi îmbunătăţit casa de la ţară, bibilesc în continuare la grădină, am făcut o tabără de copii, pe care o tot fac de 8 ani. Încerc să-mi păstrez zâmbetul pe buze, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră!

 

 
 
Loading...