Mai este puțin până când reprezentantul României pentru Eurovision 2019 va fi ales în cadrul marii finale! Cel desemnat câștigător ne va reprezenta cu mândrie țara în cadrul competiției muzicale organizate anul acesta în Israel, însă până la momentul mult așteptat, finaliștii mai au de trecut încă un hop: Finala Eurovision România 2019!


În cadrul finalei Eurovision România 2019, cei 12 concurenți vor îndura multe emoții, vor pregăti cu sârguință momentele pentru seara de gală, însă doar unul dintre aceștia va reuși să convingă juriul și telespectatorii că merită să reprezinte România la Eurovision 2019. Iată cine se luptă pentru marele titlu și care sunt cele 12 piese cu care participanții vor să cucerească inimile publicului! 

Reprezentantul mult așteptat al Eurovision România 2019 este din ce în ce mai aproape să fie ales! Concurenții s-au întrecut în originalitate și au oferit un adevărat show pe scenă, atât prin intermediul pieselor, cât și din punctul de vedere al mișcării scenice. Cele două semifinale au ținut cu sufletul la gură publicul de acasă, care a avut posibilitate de a-și vota favoritul, pentru a-l trimite în marea finală. 

Lista concurenților aleși de juriu pentru a merge în finala Eurovision România 2019

Cele două semifinale au departajat finaliștii de restul concurenților, iar acum aceștia se pregătesc intens pentru marea finală, având în vedere că aceasta va desemna reprezentantul României pentru Eurovision 2019. Spectacolul care  va stabili piesa ce va reprezenta România  va avea loc la București, pe 17 februarie, și va fi transmis în direct și în exclusivitate de TVR, pe TVR1 și TVR HD. 

Primii 6 finaliști aleși în prima semifinală Eurovision România 2019 și piesele lor:

 • „Destin” – Trooper,
 • „Skyscraper” – Teodora Dinu,
 • „Without You (Sin Ti)” – Dya & Lucian Colareza,
 • „Underground” – Mirela Vaida (salvată de public),
 • „We Are The Ones” – Claudiu Mirea,
 • „Army Of Love” – Bella Santiago

Următorii 6 finaliști aleși în cea de-a doua semifinală Eurovision România 2019 și piesele lor:

 • „Right now“ - Olivier Kaye,
 • „Your journey“ – Aldo Blaga (salvat de public),
 • „Daina“ - Letitia Moisescu & Sensibil Balkan,
 • „Dear father“ – Laura Bretan,
 • „On a Sunday“ – Ester Peony,
 • „Renegades“ - Linda Teodosiu

Preferații publicului: Bella Santiago, Laura Bretan și graviduța Mirela Vaida

Deși toate momentele s-au ridicat la nivelul așteptărilor Eurovisionului, au existat câteva Interpretări care au reușit să intre rapid la inimile telespectatorilor. Încă de dinainte de a urca pe scena semifinalei, Laura Bretan a fost considerată favorită, datorită piesei alese și a interpretării de excepție a tinerei artiste, în vârstă de doar 16 ani, care a câștigat și sezonul 6 Românii au talent. Laura a cântat melodia „Dear Father”, care îmbină pe alocuri muzica contemporană cu opera.

DEAR FATHER - LAURA BRETAN

„Dorința mea de a participa la Eurovision a venit de câțiva ani și s-a întărit cu timpul. Nu ascund că mai primisem și alte propuneri de piese, unele dintre ele chiar foarte frumoase, dar simțeam că trebuie să aștept să vină cântecul acela, cu care să mă identific. Am înțeles că melodia a fost compusă cu câțiva ani în urmă si cred ca…ma astepta! De la prima auditie a variantei demo m-a cucerit, nu numai ca muzica, dar si ca text, si am stiut ca asta e cantecul pe care, la randul meu, il asteptam. M-am bucurat ca atat mama, care mă însoțește și mă călăuzește în toate, cât și managerul meu, au fost de acord cu mine și m-au încurajat”, a susținut Laura Bretan.

ARMY OF LOVE- BELLA SANTIAGO 

După ce a câștigat X Factor, Bella Santiago și-a propus să cucerească și scenele Eurovisionului. „Army of love” este piesa cu care artista filipineză și-a propus să reprezinte România la Eurovision 2019. „Piesa -Army of Love- transmite energie, entuzìasm și putere! Compusă de Alex Luft și de mine, piesa se face remarcată printr-o notă de originalitate dată de combinația unică de engleză și tagalog, melodicitate și rap", a declarat Bella Santiago.

 

UNDERGROUD- VAIDA

Pentru competiția Eurovision, graviduța Mirela Vaida și-a scurtat numele și s-a prezentat în concurs cu denumirea de „Vaida”. Vedeta a urcat pe scenă însărcinată și a oferit o prestație fără cusur din punctul de vedere al telespectatorilor, care au votat-o și au trimis-o, astfel, în marea finală. 

„Am ales piesa -Underground- dintre mai multe piese pe care le-am ascultat, negândindu-mă dacă e sau nu piesă pentru Eurovision! Am ales cu instinctul, cu inima, cu urechea! Este o piesă de stare, o poveste despre suferința în iubire și despre speranță, puterea de a o lua de la capăt, mai sensibil și, totuși, mai puternic! Sunt, mai degrabă, o artistă dramatică, predispusă la visare, iar piesele lirice, sau ușor mai triste, să zicem, mă atrag mai mult decât cele vesele, de show!”, a declarat Vaida.

Restul pieselor calificate în marea finală Eurovision România 2019

CLAUDIU MIREA - «WE ARE THE ONES»

Claudiu Mirea și-a compus o piesă care speră să-l trimită in finală și, de ce nu, chiar să devină reprezentantul României la Tel Aviv. 

TROOPER - «DESTIN»

„Destin este o piesă foarte aproape de sufletul omului. Are un mesaj pozitiv, clar, care chiar "instigă" la renaștere! Are un limbaj international și am văzut că Europa a inceput deja să cânte refrenul. Suntem fericiți să vedem câtâ bucurie a reușit să aducă melodia asta”, spune trupa Trooper.

TEODORA DINU - «SKYSCRAPPER»

„Este o piesă puternică, o piesă care te invață că totul se intâmplă atunci când este momentul, o piesă care te "obligă" să te ridici asemeni unui zgârie-nori, indiferent de cât de dureroasă este situația", spune Teodora Dinu.

DYA & LUCIAN COLAREZA - «WITHOUT YOU (SIN TI)»

DYA & Lucian Colareza s-au calificat în finala Eurovision România 2019 cu piesa „Without You (Sin ti)”, cu care speră să poate merge chiar și pe scena de la Tel Aviv. 

ESTER PEONY - «ON A SUNDAY»

„Dragostea este mereu un risc pe care ți-l asumi și devine periculoasă în momentul in care o oferi persoanei nepotrivite. 'On a Sunday' descrie suferința sensibilă și profundă a unei despărțiri. Cumva, simți că iubirea este minunată și prin suferinta prin care treci in urma unui esec in dragoste, pentru ca este intotdeauna mai frumoasa, decat a nu simti nimic”, spune Ester Peony.

ALDO BLAGA- «YOUR JOURNEY»

„Ascultă-ți inima, numai ea...
Te-ndeamnă să fii tu, să visezi!"
Îndrăznește să visezi. Îndrăznește să fii tu, pentru că astăzi este prima zi a restului vieții tale. 
Fii cea mai bună versiune a ta, în fiecare zi!
This is YOUR Journey!”, spune Aldo Blaga într-o formă originală. 

OLIVIER KAYE- «RIGHT NOW»

„Mi-ar plăcea să transmit un mesaj pozitiv tuturor persoanelor cărora le lipsește încrederea în sine. Multor persoane, în special tinerilor, le lipsește încrederea în sine. În concordanță cu tema «Dare to dream», suntem complet în spiritul Eurovision anul acesta”, a declarat Olivier Kaye.

LETIȚIA MOISESCU & SENSIBIL BALKAN- «DAINA»

Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan s-au calificat în finala Eurovision România 2019 cu piesa „D A I N A ”.

LINDA TEODOSIU - «RENEGADES»

Linda Teodosiu este fiica celebrului saxofonist Flavius Teodosiu, iar anul acesta ea vrea să demontreze că are toate calitățile pentru a reprezenta România la Eurovision 2019. 

 
 
Loading...