Cel de-al șaptelea sezon "MasterChef" s-a terminat după trei luni decompetiție. Ultimul examen al celor patru concurenți rămași s-a dat luni, 15 mai, cu începere de la ora 22:45. Aceștia s-au luptat nu doar pentru trofeu, ci și pentru premiul în bani, unul deloc de lepădat, de 50.000 de euro.


UPDATE: Robert Petrescu a câștigat "MasterChef". Acesta i-a convins pe jurați și a câștigat proba desertului. Robert a primit trofeul "MasterChef" și un cec în valoare de 50.000 de euro.

UPDATE: Alexandra a fost prima care a părăsit "ringul culinar", urmată de Flavius. Marea finală s-a dat între Ana și Robert.

ana.jpg

ana robert
Ana și Robert au rămas în marea finală
Foto: Pro Tv

 

Cei patru finaliști au fost Robert Petrescu, de profesie stomatolog, managerul Alexandra Hirtea, Flavius Pop, însoțitor de bord, și arhitecta Ana Demian. Fiecare dintre ei i-a impresionat pe cei trei membri ai juriului cu preparatele lor, dar și cu ambiția și perseverența. Chiar și așa, deși nivelul farfuriilor prezentate în concurs a fost unul superior sezoanelor inițiale, al șaptelea capitol al călătoriei culinare a lăsat de dorit la capitolul audiențe.

Lupta cu show-ul similar de la Antena 1, "Chefi la cuțite", s-a finalizat în favoarea celui din urmă. Poate și pentru că juriul cu care început "MasteChef", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, a migrat la concurență.

Răzvan Exarhu, Samuel Le Torriellec și Liviu Popescu, deși au schimbat unghiul de abordare și au fost mai calmi în relația cu concurenții, nu au reușit să-i țină pe telespectatori lipiți de micile ecrane, drept dovadă că sezonul șapte este cel mai slab din punct de vedere al audienței, notează paginademedia.ro.

Ei se bat la cratiţă pentru 50.000 de euro!

Robert Petrescu (32 de ani) – stomatolog

„De la chef Răzvan Exarhu am învăţat că gătitul înseamnă şi smerenie, de la chef Samuel am învăţat să fiu generos, de la domnul Liviu Popescu am învăţat să gătesc inteligent şi de la toţi trei, să fiu modest, le mulţumesc pentru asta”, spune el. Întrebat cum se împacă bucătăria cu stomatologia, Robert ne-a răspuns cu umor: “Sunt geloase una pe alta, prin urmare mă epuizează. Cred că am ajuns în finală datorită faptului că am reuşit să inovez, să risc, să anticipez”.

Alexandra Hirtea (29 de ani) – manager

“Profesia de manager şi cea de bucătar presupun ambele multă atenţie, răbdare, stăpânire de sine şi dăruire. Bucătăria pentru mine e o evadare după o zi istovitoare de muncă. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o de la juraţi a fost că bucătăria nu e uşoară, dar dacă ai respect pentru ingrediente şi puţină imaginaţie, lucrurile ies bine. Cred că naturaleţea, sinceritatea şi talentul meu culinar sunt pricipalele calităţi care m-au adus în finală”, ne-a declarat Alexandra, considerată cea mai nesuferită dintre concurenţi.

Flavius Pop (29 de ani) - însoţitor de bord

“Aviaţia cu gătitul se pupă după cum îţi doreşti. Lucrez de 7 ani ca însoţitor de zbor la Wizzair, asta înseamnă că am călătorit destul de mult şi am avut contact cu diferite bucătării internaţionale. Am un program de lucru lejer şi asta îmi permite în timpul liber să gătesc ce doresc. În momentul în care m-am înscris în competiţie nu ştiam cine o să fie în juriu. Am avut parte de cea mai plăcută surpriză, văzând că jurat o să fie Samuel Le Torriellec, un chef care a lucrat în restaurante cu stele Michelin. Eu chiar îmi doream să încep o practică şi să lucrez într-un asemenea restaurant. Mă simt onorat că chef Samuel a gustat din mâncarea mea. Am învăţat multe de la el. În bucătărie trebuie să fie curăţenie, respect, creativitate şi trebuie să respecţi atât ingredientele cu care găteşti, cât şi persoanele pentru care găteşti”, ne-a spus Flavius. 

Ana Demian (24 de ani) – arhitect

“Arhitectura şi bucătăria sunt două domenii care pot crea un tandem armonios. Atât arhitectura, cât şi bucătăria sunt arte, care au în spate o muncă imensă. Cred că poate fi comparată construcţia unei case cu crearea unei farfurii de stele Michelin. În spatele ambelor rezultate stă multă muncă, pasiune, dăruire şi o echipă puternică. Chiar lucrez la un proiect care va vedea lumina zilei cât de curând, unde arhitectura şi bucătăria vor impresiona în tandem”.

Click! spune

Concursul culinar MasterChef, ajuns la cel de-al 7-lea sezon, a avut anul acesta juriu nou: Chef Samuel Le Torriellec, Chef Răzvan Exarhu și Liviu Popescu. Cei trei i-au înlocuit pe Adrian Hădean, pe chef Foa și pe Patrizia Paglieri. Show-ul a debutat în România pe 20 martie 2012.

 

 

 

 

 
 
Loading...