Firicele, banca nu vrea să primească înapoi garsoniera!

Ultima actualizare:

    Cuzin Toma a devenit celebru cu personajul Firicel, din „Las Fierbinţi”
Cuzin Toma a devenit celebru cu personajul Firicel, din „Las Fierbinţi”

Garsoniera lui Firicel nu le face deloc cu ochiul bancherilor. Nu o vor şi pace. Sătul să mai plătească rate cât pentru o vilă, celebrul actor din serialul ”Las Fierbinţi” a vrut să scape de ea şi să o dea în plată. Banca nu i-a acceptat, însă, notificarea.

La sfârşitul lunii mai, actorul Cuzin Toma, pe care toţi românii îl ştiu ca Firicel din serialul „Las Fierbinţi”, de la Pro tv, a anunţat pe contul său de socializare că este gata să renunţe la garsoniera pe care şi-a cumpărat-o în 2007 cu credit de la bancă. Împrumutase 80.000 de franci elveţieni de la Bancpost. O căruţă de bani pentru patru pereţi. A notificat banca şi era convins că va scăpa de povara ratelor. Mai ales că, după nouă ani de biruri, a constatat că mai are de înapoiat instituţiei mai mult decât a luat, adică 90.000 de franci elveţieni. Să nu mai vorbim despre faptul că piaţa imobiliară s-a prăbuşit după 2008, iar o garsonieră a ajuns să coste în jur de 20.000 de euro. Dar, iată că răspunsul creditorului nu a fost pe măsura aşteptării. Astfel că, pe 2 septembrie, Bancpost a contestat în instanţă dreptul lui Firicel şi al soţiei sale, Cristina, de a preda cheile casei. 

Actorul, împreună cu soţia şi cei doi copii
Actorul, împreună cu soţia şi cei doi copii

Dosarul a fost depus la Judecătoria sectorului 3. Există însă şi o parte bună în toată această gâlceavă: faptul că familia Toma nu mai este obligată să achite ratele până când judecătorii nu dau o decizie finală. Iar asta s-ar putea întâmpla abia peste cel puţin câteva luni. Deocamdată, judecătoria nu a dat un termen pentru prima înfăţişare. Şi nu sunt singurii români care sunt în război cu banca. ”În prezent, sunt în jur 6.000 de notificări de dare în plată şi cam 70% au fost contestate în instanţă”, a declarat, pentru Click!, avocatul Adrian Cuculis. Legea dării în plată a intrat în vigoare pe 13 mai.

Curtea Constituţională ia în discuţie legea în această lună

Curtea Constituţională va dezbate în această lună cel puţin 151 de excepţii de neconstituţionalitate ridicate de bănci cu privire la Legea dării în plată, dar şi una a Judecătoriei Sinaia, cele mai multe fiind depuse de Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Transilvania şi Banca Românească. Având în vedere că toate aceste dosare se referă la aceleaşi speţe, normele CCR sunt de comasare a tuturor cazurilor şi dezbatere a sesizărilor în comun, într-o singură şedinţă, informează news.ro.

Raiffeisen Bank cere statului să modifice actul normativ

Raiffeisen Bank ameninţă statul român cu un proces internaţional de adnotare în problema Legii dării în plată, în cadrul căruia va cere modificarea actului normativ, astfel încât să nu mai ameninţe siguranţa investiţiilor băncii în România, au spus surse din piaţa bancară, pentru economica.net. România are semnate tratate bilaterale prin care asigură protecţia investiţiilor străine. Statul ar urma să primească un termen până la care să modifice legea, sub ameninţarea unor procese în lanţ în tribunalele internaţionale din partea acţionariatelor băncilor străine din România. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net