Florentina Opriş a trecut la detoxifierea de primăvară

Ultima actualizare:

    Poţi  combina tot  felul de legume  şi fructe
Poţi combina tot felul de legume şi fructe

Are un stil de viaţă sănătos, este doxă în ceea ce priveşte alimentaţia ideală şi rolul sportului, cămara ei este plină de seminţe, uleiuri, cereale, fructe şi legume. Cu toate acestea, a simţit nevoia acum, primăvara, să facă mai mult pentru organismul ei. Şi a trecut la detoxifierea cu sucuri.

„Am început să beau dimineaţa un suc neîndulcit, făcut din lămâie şi ghimbir. Este absolut fabulos. Curăţă sistemul digestiv de toxinele care s-au format peste noapte, accelerează arderea grăsimilor, îmbunătăţeşte digestia şi vine cu un aport de vitamina C, întărind imunitatea. În acelaşi timp, este cel mai bun aliment alcalinizant, iar într-un organism preponderent alcalin starea de boală nu poate, efectiv, exista, viruşii, bacteriile şi ciupercile nu se pot reproduce, nici măcar supravieţui”, spune Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii “Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D.

Acesta nu este singurul suc natural pe care-l bea. Pe parcursul zilei, îşi mai face cât un suc din ingrediente variate. Practic, combină, după pofta inimii, diverse fructe şi legume pe care le găseşte în frigider: spanac, pătrunjel, ştevie, morcov, măr, sfeclă roşie, ţelină, grepfrut, banană şi seminţe. Unele sucuri sunt atât de consistente, încât ţin loc de o masă. Pe altele le bea înainte de prânz. “Este mai degrabă un smoothie, pentru că păstrez pulpa fructelor şi legumelor. Au între 100 şi 200 de calorii, sunt săţioase, îmi ţin de foame, mă hidratează şi îmi satisfac pofta de dulce”, spune ea.

De când le bea, a slăbit două kilograme, se simte plină de energie, abdomenul este plat, inclusiv pielea are alt tonus, luminozitate şi elasticitate. “Sucurile sunt unul dintre secretele siluetei mele. Am 59 kg la 1,70 metri înălţime”, mărturiseşte prezentatoarea în vârstă de 49 de ani. 

Florentina ne arată  sucurile în trei culori
Florentina ne arată sucurile în trei culori

În afară de sucuri, Florentina are o alimentaţie demnă de dat exemplu. Dimineaţa, după sucul de ghimbir şi lămâie, ia un mic dejun format din cereale integrale cu seminţe şi lapte vegetal ori apă (miercurea şi vinerea), în weekend îşi face omletă sau ouă fierte, iar în restul dimineţilor mănâncă fructe. Prânzul constă în ciorbe sau supe-creme cu multă verdeaţă şi crutoane, iar cina e formată din peşte la grătar, orez cu tot felul de nuci şi seminţe, salată, mazăre, linte, cartof la cuptor etc. „Nu simt nevoia de carne, nici de dulciuri, nu mă ating de mezeluri, de sucuri acidulate din comerţ, de prăjeli, de fast-food şi de mâncăruri grele. M-am obişnuit aşa de ani de zile, chiar nu poftesc. Am învăţat ca fiecare mâncare să o pregătesc în varianta cât mai sănătoasă. Spre exemplu, cartofii îi fac la un aparat cu aburi şi au gust de cartofi prăjiţi, însă fără a fi încărcaţi de grăsimi rele. Gătesc cel puţin o dată pe zi şi totul durează maximum o jumătate de oră”, mai spune prezentatoarea tv. 

Se consumă imediat  după preparare
Se consumă imediat după preparare

Nu mănâncă mult şi nu ronţăie nimic între mese. Asta pentru că acordă atenţie farfuriei şi “e prezentă la masă”, cum spune ea. Încearcă să nu vorbească, să nu butoneze telefonul, să nu se uite la televizor, ci pur şi simplu conştientizează fiecare îmbucătură, mestecă încet şi, în felul acesta, senzaţia de saţietate are timp să se instaleze. În afară de toate acestea, Florentina face zilnic sport, de la o simplă alergare prin pădure până la aerobic la sală. 

simeon stalpnicul png

Suc alb cu ghimbir

Ai nevoie de un pahar de apă la temperatura camerei, o jumătate de lămâie curăţată de coajă şi o bucăţică mică de ghimbir. Toate se pun în blender pentru 30 de secunde. Acest suc este foarte răcoritor dimineaţa, curăţă organismul de toxine, ajută digestia, e alcalinizant şi plin de vitamine.

Suc verde cu verdeţuri

Primăvara, profită de legumele cu frunze verzi! E sezonul lor. Florentina îşi face un smoothie din spanac, salată verde, castravete şi pătrunjel. „E plin de clorofilă, iar molecula de clorofilă este foarte asemănătoare moleculei sângelui uman. A consuma clorofilă este ca şi cum ai primi o transfuzie de sânge sănătos. În afară de faptul că purifică sângele, verdeţurile vin cu un aport de vitamine şi minerale, reglează funcţiile renale şi suprarenale şi multe altele”, spune Florentina Opriş.

Suc roşu cu sfeclă

Pentru acest suc pune în blender sfeclă roşie, morcov şi măr şi obţii o bombă de vitamine şi minerale. Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamine B, vitaminele A, C, calciu, potasiu, magneziu, fier şi antioxidanţi, conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, având efect detoxifiant pentru ficat. Morcovul e o sursă de betacaroten, bun pentru ochi şi piele, iar mărul, folosit cu tot cu coajă, revigorează organismul.

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net