Florin Piersic (84 ani) şi Medeea Marinescu (45 ani) au o colaborare de peste 10 ani cu spectacolul ”Străini în noapte”, pe care îl vor juca şi în 2020, tot cu casa închisă, fanii lui ”Mărgelatu” înghesuindu-se să cumpere bilete pentru a-i savura prestaţia.


Până în 2010, rolul feminin a fost interpretat de actriţa Emilia Popescu, ulterior fiind înlocuită de Medeea Marinescu. Piesa “Străini în noapte” are un succes extraordinar, fiind pusă în scenă de maestrul Radu Beligan, după ce a văzut-o la Teatrul Marigny, din Franţa. Rolul principal era atunci intepretat de inegalabilul Alain Delon, care a debutat în teatru foarte târziu, la 70 de ani.

“Radu Beligan a adus-o, a tradus-o şi eu o joc de atâţia ani. Am avut deplasări, am fost cu piesa «Străini în noapte» la Paris, am fost la Londra, tot cu ea am fost la Toronto, Montreal, Quebec, Bruxelles. Un lucru care îmi ridică moralul cumva, starea, mă bucur pentru că din asta trăim, din recunoştinţa publicului, a oamenilor care ne-au văzut, ne-au plăcut şi cât de cât ne-au aplaudat . Publicul e telefonul fără fir. Cea mai bună reclamă e când spectatorul vede piesa şi apoi le spune şi altora: «Mergeţi, bă, să vedeţi piesa aia, că e faină tare! Sunt foarte buni actorii ăia»!”, a scris Florin Piersic pe pagina de Facebook. 

 

 
 
Loading...