Florin Piersic (81 ani) a vizitat Israelul de 45 de ori, de-a lungul timpului, însă tot revine cu drag în aceste locuri: “Eu am o relaţie specială cu Biserica”, a declarat el, într-un interviu.


Recent, marele actor a optat pentru un nou sejur în Ţara Sfântă, alături de soţia lui, Anna Torok, la invitaţia unor amici. Ei au fost la Mormântul Sfânt, dar şi la Nazaret, unde au revăzut superbele Grădini Bahai din Haifa. Spre seară, s-au răsfăţat cu bunătăţi în Haifa, Florin recitându-le tuturor  poezia “Popor Ales”, scrisă de Aurel Storin.

Ei îl fac fericit pe Florin Piersic! Imagini emoționante cu nepoții actorului

florin_piersic_vlb.jpg

florin piersic
Actorul Florin Piersic împlinește 81 de ani
foto: Vakarcs Lorand

Florin Piersic sau ”Mărgelatu”, cum i se mai spune, după filmul cu același nume din anul 1980, va împlini vineri, 27 ianuarie, 81 de ani. Actorul nu-și arată însă vârsta, fiind la fel de vioi și plin de viață ca la tinerețe.

Spectatorii care îl iubesc și umplu sălile de teatru ca să-l vadă în spectacole sunt cei care-l umplu de energie pozitivă. Cu siguranță, și cei patru nepoți ai actorului au partea lor de ”vină” aici!

Cu trei căsnicii la activ, Florin Piersic are doi băieți, Florin (48 de ani) și Daniel (40 de ani). Florin Piersic Jr. i-a împărtășit pasiunea pentru actorie și i-a călcat pe urme, însă Daniel lucrează în cu totul alt domeniu. Fiul cel mic al marelui actor este economist și lucrează la o firmă din Viena, unde este stabilit cu familia sa.

Florin este rodul dragostei cu actrița Tatiana Iekel, iar Daniel este fiul cel mic, pe care l-a avut cu Anna Szeleș. Florinel are o fetiță, pe nume Sonia (11 ani), cu actrița Dorina Chiriac, iar de un an este tatăl unui băiețel, pe nume Sasha, pe care îl are cu iubita lui, Andreea.

dorina_chiriac_si_piersic_si_fetita_lor_sonia.jpg

florin piersic jr
Florin Piersic Jr., alături de actrița Dorina Chiriac și de fiica lor, Sonia
foto: arhivă personală

 

florin_piersic_jr.jpg

florin piersic jr
Florin Piersic Jr. și Sasha, fiul său
foto: arhivă personală

 

Și Daniel i-a făcut bunicului Florin Piersic doi nepoți, Mark Cristian (9 ani) și încă un băiețel de 6 ani și jumătate.

daniel_piersic_si_copiii_sai.jpg

daniel piersic
Daniel Piersic și cei doi băieți ai săi
foto: arhivă personală

Marele actor şi soţia lui se vor întoarce azi în România. După binemeritata vacanţă, Florin Piersic va reveni pe scenă, plin de energie, în spectacolele pe care le va susţine în întreaga ţară, nu înainte de a -şi lăsa bagajele la casa din Cluj, unde locuieşte.

EXCLUSIV! Cum se relaxează Piersic după ce face 12.000 de euro într-o seară

piersicmare.jpg


Piesa «Străini în noapte», în care maestrul joacă de 10 ani rolul principal, a avut doar luni seara încasări de 12.000 de euro

Când spui Florin Piersic, te gândeşti automat la teatru şi la film, iar numărul mare de admiratori e direct proporţional cu talentul îndrăgitului actor. Încă de la vârsta de 21 de ani, artistul s-a aflat pe scenă, iar acum numără aproape şase decenii de activitate în slujba publicului iubitor de artă. La cei 81 de ani, împliniţi pe 27 ianuarie, maestrul a fost la fel de energic şi de efervescent pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, acolo unde a debutat prima dată în 1959, obţinând rolul titular în „Discipolul diavolului”.

Luni seara, 19 iunie, la Sala Studio a celebrei instituţii, 540 de fani ai lui Florin Piersic au venit să-l vadă în comedia romantică ”Străini în noapte”, piesa lui Eric Assous. Joacă alături de Medeea Marinescu, iar personajul ”Pierre” parcă e croit pentru el, eternul seducător, un rol care la Paris i-a fost distribuit lui Alain Delon. Biletul a costat 100 de lei, iar reprezentaţia, care a durat două ore, a avut încasări de 540 de milioane de lei vechi, adică 12.000 de euro. La 81 de ani, ”Mărgelatu” e mină de aur pentru teatrele din România, reuşind să umple săli şi să facă bani pe bandă rulantă. 

 

Doar cu această piesă, pe care o joacă de aproape zece ani, Piersic numără peste 300 de reprezentaţii prin toată ţara. “«Străini în noapte» este una dintre piesele pe care Piersic le joacă cu casa închisă. Se vând toate biletele, chiar dacă preţul nu este pentru orice buzunar. Când joacă Piersic, aşa cum era şi în cazul lui Radu Beligan, consumatorii de teatru nu se uită la bani. Este vorba despre o operă de artă care-ţi umple sufletul de emoţie, iar maestrul Piersic joacă magistral. În timpul piesei, nu se aude nici musca în sală, iar oamenii nu se uită la ceas. Doar aplaudă furtunos la final, spunând că a fost prea scurt timpul”, ne-a declarat o sursă din apropierea lui Piersic. 

În weekend, maestrul a fost prezent la Târgu Jiu, unde a susţinut două spectacole pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Biletele s-au epuizat cu mult timp înainte, iar spectacolele au avut mare succes. 

În timpul liber, Piersic se relaxează la plajă

venit6768.jpg


Florin Piersic și-a făcut apariţia la o piscină in nordul Capitalei

 

Iată că și Florin Piersic face parte dintre cei care preferă să se relaxeze stând la soare. Între două reprezentații, maestrul își găsește timp să stea la plajă și să capete puțin bronz.

laplaja89789.jpg


După ce s-a bronzat trei ore, actorul a plecat spre casă

 

Zilele trecute, fotoreporterii Click! l-au surprins la o piscină din București, odihnindu-se pe un șezlong colorat. A petrecut acolo timp de câteva ore, apoi s-a retras spre casă. 

Click! spune

 

În piesa „Străini în noapte”, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei, care după o noapte petrecută într-un bar e condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Urmează un dialog savuros şi răsturnări de situaţie care te ţin lipit de scaun.

 

 

 
 
Loading...