Gabriel Cotabiţă este în comă indusă de vineri (8 mai), când ar fi suferit un stop cardiac în sala de sport a hotelului Hilton din Bucureşti. Cu toate că medicii se luptă pentru a-l face bine, starea cântăreţului de 59 de ani nu dă semne de ameliorare, iar surse medicale au declarat că, de fapt, Gabriel Cotabiţă ar fi făcut un accident vascular cerebral.


Gabriel Cotabiţă este internat de vineri la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce s-a prăbuşit în sala de sport a hotelului Hitlon. El este în stare gravă, în comă indusă, iar medicii şi familia au refuzat să dea prea multe declaraţii privind starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă. 

Totuşi, surse medicale au explicat, pentru ziarulring.ro, că artistul nu a suferit un infract, cum se credea, ci un accident vasculat cerebra embolic. O embolie cerebrală se referă la obturarea bruscă a unei artere care irigă cu sânge encefalul. Emobolia cerebrală vine pe fondul unei afecţiuni a inimii sau a unei artere şi generează un accident vascular cerebral. Acest accident poate avea mai multe consecinţe, printre care paralizie şi tulburări ale vorbirii şi de conştientă. 

"În ciuda antecedentelor sale cardiace, artistul nu a făcut infarct, ci a suferit un accident vascular cerebral embolic. Dânsul are embolie cerebrală. Prognosticul, relativ sever, depinde de localizarea şi de întinderea teritoriului afectat", au declarat sursele medicale, vorbind despre starea lui Gabriel Cotabiţă, care se află în comă indusă. 

Gabriel Cotabiţă, transferat la secţia de cardiologie

Gabriel Cotabiţă a fost transferat duminică (10 mai) la secţia de cardiologie a Spitalului Floreasca, unde se află în comă, după ce a făcut un stop cardiac. Doctorii vor să îl supună pe artist unor noi teste neurologice, mai amănunţite. Dezvăluirile au fost făcute de Paula Iacob, care este şi ea internată la Spitalul Floreasca. 

"În aceste momente tocmai se face transferul lui Gabriel Cotabiţă de la clinica de cardiologie de la etajul 5 şi este adus la etajul 1, la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, condusă de doamna doctor Ioana Grintescu. Este adus în acestă secţie unde se pot face absolut toate cercetările, verificările necesare", a declarat Paula Iacob, în direct, la România TV.

"Starea lui nu s-a schimbat. Din ce mi-au spus medicii de aici cu care am stat de vorbă, păstrarea acestei stabilităţi a stării lui de sănătate este extrem de importantă. Atâta timp cât nu a apărut o înrăutăţire a situaţiei, toate speranţele sunt păstrate. Ne aflăm în faza în care speranţa de a fi redat vieţii nu este pierdută", a mai adăugat aceasta.

Organismul lui Gabriel Cotabiţă, afectat de curele de slăbire?

Gabriel Cotabiţă avea, de câţiva ani, un regim alimentar strict şi un program de sport bine pus la punct. Însă se pare că artistul a exagerat şi, după ce a slăbit 25 de kilograme, organismul i-a fost afectat. De altfel, în momentul în care a făcut infarct, Gabriel Cotabiţă tocmai coborâse de pe banda de alergare şi se îndrepta sper aparatele de forţă. Monica Anghel, o prietenă apropiată a lui Gabriel Cotabiţă, a explicat că artistul se suprasolicita când venea vorba de sport şi diete. 

„Trebuia să ne vedem la ora 12.00, la Ionel Tudor. Era foarte strict în programul lui de sport. Am aflat această veste teribilă de la Ionel. Nu te poţi gândi că un om care face sport, care are o viaţă sănătoasă. Gabi nu a băut niciodată. De fumat s-a lăsat cu foarte mulţi ani în urmă, avea o viaţă sănătoasă. Eu cred că nu trebuie să arătam într-un fel de gura societăţii. Noi artiştii, nu suntem fotomodele. Trebuie să facem exercioţii atât cât ne permite organismul şi să nu încercăm să ne autodepăşim”, a declarat Monica Anghel la emisiunea „La Măruţă”. 

Gabriel Cotabiţă, biografie

 

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabiţă a fost căsătorit doar o singură dată cu Ioana Nagy, de care a divorţat după 19 ani de mariaj. Cei doi au împreună trei fete, Eliza, Aela şi Milena. Niciuna dintre acestea nu au călcat pe urmele tatălui lor. Fetele au păstrat o relaţie frumoasă cu tatăl lor. De altfel, el a devenit bunic la începutul lunii februarie, când fiica lui cea mare, Aela, în vârstă de 33 de ani, a născut un băieţel de toată frumuseţea.

Gabriel Cotabiţă, adevăratul diagnostic? «Nu a făcut infarct» ----> http://bit.ly/1FeL4FL

Posted by Click.ro on Sunday, May 10, 2015

 
 
Loading...