Gabriel Cotabiţă nu este la primul stop cardiac. Cântăreţul a suferit cu ani în urmă alte două infarcte din care a scăpat ca prin urechile acului. Monica Anghel, una dintre prietenele solistului, crede că acesta a exagerat cu exerciţiile fizice, efortul pe care l-a depus fiind cauza problemelor lui de sănătate.


Gabriel Cotabiţă a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, în jurul orei 14.00, unde se află şi acum la secţia de Terapie Intensivă. Cântăreţul a fost găsit inconştient în sala de fitness a unui hotel din Capitală.
Cotabiţă a început un regim nou de viaţă, care se pare că i-a adus probleme. Acesta nu îşi accepta vârsta, spun apropiaţii lui, şi face tot posibilul pentru a se menţine în formă la cei 59 de ani ai săi. regimul pe care îl urma cu strciteţe artistul a slăbit 25 de klograme şi a început să meargă frecvent la sala de sport unde trăgea din greu. Vineri, organismul lui a cedat după 15 minute de alergare pe bandă. Artistul se îndrepta către aparatele de forţă când a căzut secerat la pământ. A fost chemat un echipaj SMURD care i-a făcut artistului manevre de resuscitare. Procedeul a durat nu mai puţin de 25 de minute.  

Gabriel Cotabiţă resuscitat: Este inconştient şi respiră cu ajutorul aparatelor

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară, a declarat pentru Click! că solistul nu a fost operat pe cord. "Gabriel Cotabiţă este inconştient şi respiră cu ajutorul aparatelor. A suferit o coronarografie (n.r. singura procedura de diagnostic care permite verificarea cu exactitate a condiţiei arterelor coronare, adică a vasele care alimenteaza inimă şi depistarea eventualelor îngustări (stenoze) care pot compromite fluxul de sânge al muşchiului cardiac şi să cauzeze durere toracică sau infarct miocardic). Intervenţia este menită să depisteze problemele de care suferă. Conform protocolui, în urma procedeului de resuscitare, pacientul rămâne cel puţin 24 de ore la secţia de Terapie Intensivă", ne-a declarat dr. Şerban Brădişteanu.

Gabriel Cotabiţă resuscitat: Ţinea dietă şi renunţase complet la fumat

cotabita_si_monica_anghel.jpg

gabriel cotabita stop cardiac sport
Gabriel Cotabiţă stop cardiac. Monica Anghel a povestit că artistul mergea regulat la sport
foto: arhiva personală

Gabriel Cotabiţă ar fi făcut infarct pentru că a exagerat cu exerciţiile fizice şi cei mai mulţi cred că dietă pe care o ţinea cu stricteţe l-a băgat în spital.

„Trebuia să ne vedem la ora 12.00, la Ionel Tudor. Era foarte strict în programul lui de sport. Am aflat această veste teribilă de la Ionel. Nu te poţi gândi că un om care face sport, care are o viaţă sănătoasă. Gabi nu a băut niciodată. De fumat s-a lăsat cu foarte mulţi ani în urmă, avea o viaţă sănătoasă. Eu cred că nu trebuie să arătam într-un fel de gura societăţii. Noi artiştii, nu suntem fotomodele. Trebuie să facem exercioţii atât cât ne permite organismul şi să nu încercăm să ne autodepăşim”, a declarat Monica Anghel la emisiunea „La Măruţă”. Ionel Tudor, prietenul artistului a declarat într-o intervenţie telefonică la Pro Tv că artistul acumulase nemulţumiri legate de faptul că nu era promovat la radio şi la tv la adevărata lui valoare. Dezamăgirile în carieră s-au acumulat şi Gabriel Cotabiţă ar fi trecut printr-o perioadă extrem de stresantă în ultima vreme.  

Gabriel Cotabiţă stop cardiac. Biografie

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".
Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical "În fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei "Rezervă la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

 

 

 

 

Gabriel Cotabiţă resuscitat de medici. Cordul şi-a reluat activitatea VIDEO >>> http://bit.ly/1Io3suT

Posted by Click.ro on Friday, May 8, 2015

 
 
Loading...