Gabriel Cotabiță se află în comă de mai bine de 48 de ore, după ce vineri (8 mai) a fost găsit inconştient într-o sală de fitness a unui hotel de cinci stele din Capitală. El a suferit un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat timp de 10 minute. Gabriel Cotabiță a fost internat la Spitalul Floreasca din Capitală, iar duminică (10 mai) medicii au decis să îl transfere de la secţia de cardiologie, pentru a fi supus unor noi teste neurologice.


Starea lui Gabriel Cotabiţă rămâne critică, fără nicio îmbunătăţire vizibilă. Doctorii au decis să îl mute, în urmă cu puţin timp, pe altă secţie, pentru a i se face noi investigaţii mai amănunţite, scrie România Tv. Dezvăluirile au fost făcute de Paula Iacob, care se află şi ea internată în acelaşi spital.

"În aceste momente tocmai se face transferul lui Gabriel Cotabiţă de la clinica de cardiologie de la etajul 5 şi este adus la etajul 1, la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, condusă de doamna doctor Ioana Grintescu. Este adus în acestă secţie unde se pot face absolut toate cercetările, verificările necesare", a declarat Paula Iacob, în direct, la România TV.

"Starea lui nu s-a schimbat. Din ce mi-au spus medicii de aici cu care am stat de vorbă, păstrarea acestei stabilităţi a stării lui de sănătate este extrem de importantă. Atâta timp cât nu a apărut o înrăutăţire a situaţiei, toate speranţele sunt păstrate. Ne aflăm în faza în care speranţa de a fi redat vieţii nu este pierdută", a mai adăugat aceasta.

De asemenea, mama lui Gabriel Cotabiţă, în vârstă de 80 de ani, stă de mai bine de 24 de ore lângă patul de spital al fiului său şi se roagă încontinuu.

Gabriel Cotabiţă rămâne cu sechele după infarct?

Gabriel Cotabiţă a fost internat de urgenţă, vineri (8 mai), în jurul orei 13.30, la Spitalul Floreasca din Capitală. A fost adus cu o ambulanţă, în stare stabilă, dar gravă, după ce medicii s-au chinuit zece minute să-i repornească inima.

”I s-a făcut rău în sala de sport a hotelului Hilton. Medicii de la SMURD l-au resuscitat, apoi l-au adus la noi, în stare de inconştienţă. A fost intubat, iar starea lui este foarte gravă, fiind conectat la aparate”, a spus vineri la prânz dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru Click!. În următoarele ore, cardiologii s-au ocupat serios de Gabriel Cotabiţă. El a fost supus unei coronografii, aceasta fiind cea mai bună tehnică de diagnosticare a bolii de inimă, care stabileşte cât de afectate sunt arterele. Surse din cadrul spitalului au declarat că artistul este în comă indusă, iar cea mai mare temere a medicilor este ca nu cumva să-i fi fost afectat creierul în cele zece minute în care inima nu a pompat sânge.

Gabriel Cotabiţă - Biografie

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical "În fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei "Rezervă la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care "Formaţii rock 5" (cu formaţia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formaţia Holograf), "Noapte albastră", "Noi rămânem oameni", "Prima iubire şi ultima", "În fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viaţa e un cazino", "Greatest Hits" (cu formaţia VH2), "Dacă n-ai iubi" (cu formaţia VH2), "Fărâme de tandreţe", "2" (cu formaţia VH2) şi "25 de ani de nopţi albastre - Best of Gabriel Cotabiţă".

Gabriel Cotabiţă a fost căsătorit doar o singură dată cu Ioana Nagy, de care a divorţat după 19 ani de mariaj. Cei doi au împreună trei fete, Eliza, Aela şi Milena. Niciuna dintre acestea nu au călcat pe urmele tatălui lor. Fetele au păstrat o relaţie frumoasă cu tatăl lor. De altfel, el a devenit bunic la începutul lunii februarie, când fiica lui cea mare, Aela, în vârstă de 33 de ani, a născut un băieţel de toată frumuseţea.

 
 
Loading...