Gabriel Dorobanţu a fost audiat, joi, de procurorii DIICOT, artistul fiind victima unei reţele de infractori care foloseau cartele de telefon clonate pentru a comite diverse achiziţii ilegale şi fraude. Gabriel Dorobanțu nu este singura vedetă păgubită. Alături de el, în acest caz, mai apar actorul Adrian Nartea și solistul Jean de la Craiova.


Ce au comun cântăreții Gabriel Dorobațu, Jean de la Craiova sau actorul Adrian Nartea? Sunt victimele unei grupări infracţionale bănuite că le-a accesat fără drept conturile bancare şi cele de pe reţelele sociale și a luat credite bancare în numele vedetelor. Gruparea se pare că a făcut în total 50 de victime din lumea bună a României iar prejudiciul este de peste 100.000 de lei.

Primul care și-a făcut apariția joi (4 februarie), la sediul DIICOT, a fost Gabriel Dorobanțu, una din vedetele care a avut de suferit în luna noiembrie, atunci când s-a trezit că cineva i-ar fi sustras identitatea electronică i-ar fi accesat conturile bancare și de socializare. Potrivit stirileprotv.ro, artistul spunea că anumite reacții din partea unei companii de telefonie mobilă, care îl avertizau că ar fi făcut comenzi extrem de scumpe, dar și avertismente primite din partea prietenilor, care spuneau că cineva le-ar fi cerut bani în numele său, l-au făcut să intre la bănuieli și s-a plâns autorităților judiciare. De altfel, aici la DIICOT există o anchetă de proporții care vizează patru suspecți din Brașov arestați preventiv pentru aceste fraude.

Gabriel Dorobanțu: "Totul a pornit cu spargerea contului de Facebook"

Cântărețul a oferit apoi declarații incredibile pentru Antena Stars, spunând că a ajuns victima infractorilor, după ce i-a fost spart contul de Facebook. Din fericire, artistul a apelat din timp Poliția și după ce a făcut o negație la bancă, și-a recuperat banii. „Au fost și bani care la un moment dat nu au mai existat pe card. A trebuit să fac o negație către bancă și mi-am recuperat banii. Totul a pornit cu spargerea contului de Facebook. Chestiunea asta s-a întâmplat de 3 ori. Am luat legătură cu Poliția, am înștiințat, am făcut o reclamație și astăzi a trebuit să merg la DIICOT să întăresc cele spuse”, a spus Gabriel Dorobanțu, citat de Spynews.ro.

Citește și:

Vedete din România, victime ale unor hackeri. Le-au spart mailurile și au luat credite la bancă în numele lor

Cum acționau hackerii care au păgubit vedetele. Adrian Nartea povestește cum a rămas fără identitate și fără bani

 
 
Loading...