Pe data de 14 martie se împlinește un an de la moartea Ileanei Ciuculete. Soțul ei, Cornel Galeș, se pregătește încă de pe acum pentru comemorare, iar pentru că parastasul va pica în postul Paștelui, pe masă vor fi bucate fără carne. Și, pentru că Galeș e în scandal cu băieții Ilenei, aceștia vor face din nou pomeni separate.


Anul trecut, pe 14 martie, îndrăgita solistă de muzică populară Ileana Ciuculete s-a stins fulgerător, la vârsta de 64 de ani, din cauza unei boli necruțătoare, ciroză hepatică. Cornel Galeș, bărbatul care i-a stat alături 25 de ani, se ocupă încă de pe acum de cele necesare pomenirii ei și trebuie să aleagă cu atenție mâncarea, mai ales că parastasul are loc în postul Paștelui (n.r. prima zi de Paște este pe 8 aprilie). Dacă pentru pomenirea de șase luni Cornel Galeș a comandat să se facă celebra ciorbă de curcan, din care s-au înfruptat bătrânii unui azil, iată că de data aceasta pentru ”Zânica” lui se va pregăti ciorbă de dragavei, așa cum se spune în Oltenia la ștevie.

gales.jpg

cornel gales
Cornel Galeș a început pregătirile pentru pomana Ilenei Ciuculete
Foto: captură Kanal D

”Pomana de un an cade în postul Paștelui și se va face cu mâncare de post. Ileana ținea cele patru posturi mari de peste an și avea multe feluri preferate de mâncare. Ciorba de dragavei sau de ștevie era una dintre ele și mă gândesc să o facem pe aceasta și, bineînțeles, și alte mâncăruri care nu conțin carne, lapte sau ouă. A fost un an foarte greu pentru mine, am pierdut cel mai drag om”, a declarat, pentru Click!, Cornel Galeș. Și de data aceasta, văduvul Ilenei Ciuculete și cei doi băieți ai acesteia, Cristi și Mugurel, fac separat pomana, pentru că se află într-un scandal, care de câteva luni s-a mutat și la tribunal. Cei doi băieți l-au chemat pe Galeș în judecată pentru moștenirea lăsată în urmă de mama lor.   

Loading...