George Nicolescu, artistul care a dat lovitura în urmă cu 44 de ani cu piesa “Eternitate”, este fericit că, în sfârşit, după o lungă pauză concertistică, a revenit în lumina reflectoarelor. Pe 21 aprilie a cântat la Sinaia, iar fanii l-au primit cu drag. Nevăzător din naştere, solistul a dat dovadă, de-a lungul vremii, de o ambiţie ieşită din comun, absolvind o facultate şi fiind prezent în toate festivalurile. Are 67 de ani şi recunoaşte că se teme de moarte.


Solistul cu voce de aur, care a debutat pe scenă la 20 ani, s-a născut orb, însă a învăţat încă din adolescenţă să-şi câştige existenţa. George Nicolescu a fost profesor de franceză la o şcoală de nevăzători, de unde însă s-a pensionat în urmă cu 25 de ani, dar muzica rămâne marea lui pasiune. Şi acum, la 44 de ani de lansare, hit-ul lui, ”Eternitate”, continuă să fie difuzat de posturile de radio.

8-vedete-el-tanar.jpg

George Nicolescu, solistul nevăzător devenit celebru în 1973 cu piesa «Eternitate»

Între timp, acesta a dezvoltat o teamă de aglomeraţie, aşa că susţine recitaluri doar sprijinit de scenă, din cauza ameţelilor. Peste iarnă nu a avut concerte, mai ales că s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, fiindu-i frică să iasă din casă chiar şi însoţit.

Nicolescu e bucuros că are din nou contracte: ”Pe 21 aprilie am avut un spectacol la Sinaia,  în memoria Tatianei Stepa, care a murit în 2009. Am cântat benevol, nici nu s-a pus problema de bani. Chiar dacă mă simt mai bine, soţia este mereu cu mine”, ne-a spus George.

În timp ce alţi cântăreţi îşi negociază la sânge recitalurile, semnând contracte pe sute sau pe mii de euro, el se mulţumeşte cu oricât îi pot oferi organizatorii: ”Uneori am mers doar pe cazare şi masă, dar a fost bine şi aşa, căci am mai ieşit în lume”.

Artistul recunoaşte că se teme de moarte:  “Cu sănătatea stau bine, ferească Dumnezeu să mor pe nepusă masă, în somn! Sper să nu se întâmple asta. Aş vrea să fiu nemuritor!”.

Căsătorit de mai bine de 45 de ani, cântăreţul ”Epocii de Aur” a vorbit întotdeauna la superlativ despre marea lui dragoste, Georgeta: ”Noi am fost colegi de liceu, ne ştim de când ea avea 16 ani, iar eu, 18. Înainte de a fi iubiţi, am fost buni prieteni. Ea este cea mai frumoasă femeie din lume, deşi nu am văzut-o niciodată. O simt după voce, dacă are o zi bună. Toată viaţa m-a ajutat, ea lucrează ca îngrijitor, pentru mine”. 

George s-a născut în Ploieşti, a absolvit Şcoala de Orbi din Cluj, iar în 1972 a fost admis la Universitatea din Bucureşti. În 1977 a devenit profesor de franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, din Buzău. A lansat hit după hit: ”Şi cântau mandolinele” (1974), ”Ordinea de zi” (1984), ”Prefă-te inimă în stea” (1989) şi ”Mai avem nevoie şi de iarbă” (2002). Solistul a colaborat în 2012 cu Shift , la piesa”Viaţa-i de vină”, duet care a fost recompensat cu numeroase premii. 

Şi-a petrecut Paştele departe de copii

8-vedete-poza-nouafg.jpg

Alături de Georgeta, soţia lui

George şi Georgeta au doi copii, pe Daniel (44 de ani) şi pe Luminiţa (39 de ani), ambii stabiliţi în Spania. George îi vizitează adesea, însă de Paşte nu s-au mai adunat la aceeaşi masă: “Sărbătorile Pascale le-am petrecut doar alături de finii noştri. Am avut de toate: ouă, cozonac, friptură de miel, totul din belşug. Nu am fost alături de copii pentru că distanţa este mare, este multă cheltuială. Ne-am văzut la sfârşitul lunii februarie, atunci am vorbit despre de toate”, a spus George Nicolescu, pentru Click!

8-vedete-copiiifg.jpg

Copiii şi nepoţii lui locuiesc în Spania

Solistul a făcut declarații emoționante, într-un interviu pentru Kanal D”: ”Nu știu cum arată copiii mei, tare mi-aș fi dorit să îi văd măcar o dată. Am pierdut mult că m-am născut orb. Oricum, copiii și nepoții mă luminează fără să îi văd. Singura lumină pe care am văzut-o vreodată a fost cea a credinței”. 

 
 
Loading...