Bătrâneţe, haine grele! George Nicolescu, solistul care a dat lovitura în urmă cu 44 de ani cu piesa “Eternitate”, trece prin momente grele pe timp de vară, atunci când termometrul arată peste 30 de grade Celsius. Din cauza tensiunii, artistul se teme să nu cadă în stradă, aşa că s-a baricadat în casă.


Vara vine la pachet cu probleme de tot felul pentru persoanele cardiace. Asta ne-a mărturisit chiar George Nicolescu (67 de ani), solistul născut nevăzător, dar care ne-a încântat cu vocea lui de aur decenii la rând. De câteva zile încoace, temperaturile din termometru depăşesc 30˚C, iar asta înseamnă exilare la domiciliu pentru îndrăgitul artist. 

“Am ajuns să ascult slujba de duminică la radio, din cauză că îmi este greu să merg la biserică, pentru că sunt hipertensiv. Dacă sunt călduri mari, iar afară se înregistrează peste 30˚C, nu ies din casă. Ies doar atunci când aerul e respirabil, ca să nu am probleme. Pe timp de vară aştept să se însereze dacă vreau să merg la o plimbare”, ne-a povestit artistul, care locuieşte cu soţia într-o căsuţă cochetă din Ploieşti. 

George Nicolescu ne-a mărturisit şi ce planuri de concediu are pentru această vară, alături de soţia lui, Geta: “O să merg la copii, în Spania, pe la mijlocul lunii august. Abia aştept să îi întâlnesc, pentru că mi-e tare dor de ei. Acolo sper să fac şi plajă, dar o să vedem cum va va fi vremea, sper să nu dau peste caniculă”. 

Căsătorit de mai bine de 45 de ani, cântăreţul ”Epocii de Aur” a vorbit întotdeauna la superlativ despre marea lui dragoste, Georgeta.

”Noi am fost colegi de liceu, ne ştim de când ea avea 16 ani, iar eu, 18. Înainte de a fi iubiţi, am fost buni prieteni. Ea e cea mai frumoasă femeie din lume, deşi nu am văzut-o niciodată. O simt după voce. Toată viaţa m-a ajutat, ea lucrează ca îngrijitor pentru mine”, mărturisea artistul. 

George şi Georgeta au doi copii, pe Daniel (44 de ani) şi pe Luminiţa (39 de ani), ambii stabiliţi în Spania. 

Click! spune

George Nicolescu s-a născut în Ploieşti, a absolvit Şcoala de Orbi din Cluj, iar în 1972 a fost admis la Universitatea din Bucureşti. În 1977 a devenit profesor de franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, din Buzău.

A lansat hit după hit: ”Şi cântau mandolinele” (1974), ”Ordinea de zi” (1984), ”Prefă-te inimă în stea” (1989) şi ”Mai avem nevoie şi de iarbă” (2002). 

 
 
Loading...