În februarie s-au împlinit 24 de ani de când George Vintilă (47 de ani) a vorbit pentru prima dată la PRO FM. A fost DJ-ul de la radio „o viaţă de om”, cum ar spune el. Recent, a simţit nevoia să facă o schimbare şi a plecat din instituţia care i-a fost „a doua casă”.


 • De ce ai decis acum să faci pasul cel mare şi să pleci din radio?

A venit momentul să închei şi eu un capitol lung şi frumos al vieţii mele. Am radioul în sânge, este pasiunea mea de suflet şi am rămas cu amintiri unice din toată această perioadă. Dar în ultimii ani am tot fost pe picior de plecare şi se pare că săgetătorul din mine urla după o nouă provocare. Nevoia de schimbare şi-a spus cuvântul.

 • Care e aceea? O altă provocare?

În principiu, sunt proiecte care ţin de televiziune. Dar înainte de a mă apuca de orice altceva, aş dori să apăs butonul off şi să mă deconectez puţin de la toate activităţile de până acum. Vreau o pauză.

 • În care ce vei face?

Am lucrat în weekenduri, astfel că  cel mai mult simt nevoia ieşirilor în afara Bucureştiului. Ceea ce urmează să fac îmi ocupă mai mult timp decât am crezut. Mă aşteaptă animăluţele: pe lângă papagalul şi calul pe care deja îi aveam, familia s-a mărit cu un câine şi un peştişor.

 • Îţi va fi dor de radio?

Deja îmi e! Mi-a fost dor din momentul în care ştiam că nu o să mai emit live. În radio, live-ul este un feeling care nu se compară cu nimic. Mă ocup în continuare de un radio online, se numeşte Vsound şi e proiectul meu de suflet.

 • Au fost, totuşi, 24 de ani în care vocea ţi s-a auzit în FM. Ţi-a fost greu să pui acum punct?

Acestea sunt decizii uşor de luat în momentul în care simţi că misiunea este încheiată şi că, dincolo de ea, viaţa „te loveşte cu ceva moale şi pufos”. 24 de ani au fost, totuşi, o viaţă de om, în care am râs, am transmis o vibraţie pozitivă de fiecare dată când am deschis microfonul. Mi se întâmplă să fiu cunoscut doar după voce, iar asta nu poate decât să mă facă mândru. Da, îmi va fi dor. Dar acum vreau să mă bucur şi de cealaltă parte a vieţii mele.

6 lucruri pe care nu le ştiai despre George Vintilă

 • Înainte de a se muta la Bucureşti, a plecat să-şi încerce norocul prin lume. Aşa se face că, timp de 2 ani, a lucrat la un restaurant mexican din Londra atât la bar, cât şi în bucătărie.
 • A fost instructor de schi pe pârtiile de pe Valea Prahovei, când avea 19 ani.
 • Iubeşte de când se ştie adrenalina, muntele, sporturile şi maşinile, fiind şi pilot de raliuri.
 • În urmă cu câţiva ani a purtat dread-uri (codiţe rasta). A renunţat la ele, donându-şi părul în scop ecologic.
 • Din castingurile obţinute la câteva emisiuni tv, a donat o mare parte din bani copiilor bolnavi de cancer de la „MagiCAMP”.
 • În copilărie, îşi dorea să devină medic veterinar pentru că iubea mult animalele. Acum are acasă mai multe animăluţe, inclusiv o iapă numită Lolita pe care o ţine într-un centru de echitaţie din judeţul Dâmboviţa.

iapa_lolita_1.jpg

george vintila
George Vintilă și iapa Lolita
foto: arhivă personală

 

catelul_sol_de_6_luni.jpg

george vintila
George Vintilă și cățelul Sol
foto: arhivă personală
 
 
Loading...