Ai un copil mofturos la mâncare? Atunci o vei înţelege perfect pe Graţiela Duban, soţia actorului Andrei Duban. În fiecare zi duce muncă de lămurire cu băieţelul ei, Armin (4 ani), ca să-l pună la masă şi mereu încearcă noi şi noi trucuri pentru a-l face să mănânce.


„Nu mi-e foame”. Acesta este răspunsul pe care îl primeşte actriţa de fiecare dată când îşi cheamă copilul la masă. Şi apoi începe munca de convingere. „Îi gătesc preparatele care ştiu că îi plac, i le pun în farfurie în tot felul de forme haioase, îl provoc la jocuri, îl las să mănânce singur şi multe altele. De fiecare dată ne adaptăm. Acum trebuie să-şi mănânce supa de pui cu găluşte”, mărturiseşte Graţiela. De altfel, copilul are cu cine semăna. Şi ea e la fel de mofturoasă la mâncare. E slăbuţă, deşi nu depune niciun efort în mod deosebit.

„N-am ţinut în viaţa mea diete, nu ştiu ce sunt alea.  Şi nu am un regim alimentar deosebit. Noi, adulţii, mâncăm ce-i gătim şi lui Armin. Facem supă sau ciorbă o dată la trei zile, dimineaţa mâncăm pâine făcută în casă cu unt şi miere, sau salată de vinete, ouă fierte, legume. Masa de seară o pregătim zilnic - pui la cuptor cu piure sau legume, peşte, paste, pizza în casă... din astea”, ne spune actriţa.

Pizza este mâncarea preferată a lui Armin. Se face extrem de rapid, din blad congelat cu legume, caşcaval şi mozzarela. „Şi nouă ne place mult. Apoi, fiind făcută în casă, fără sosuri şi mezeluri, e şi sănătoasă. Nu-i dau mezeluri lui Armin, nici dulciuri, dar mai scapă câteodată”, povesteşte Graţiela Duban, în timp ce scoate din cuptor pizza aburindă.

Supă de pui cu găluşte

Ingrediente: pui oşenesc, ţelină, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, două cepe, morcovi, două ouă, griş, sare, verdeţuri.
Mod de preparare: carnea se fierbe circa o oră, apoi se adaugă legumele. Până se fierb legumele, se bat ouăle, se adaugă grişul până se face o pastă din care se formează găluşte cu lingura. Se pun la fiert în supă, iar când sunt gata, se pune sare după gust şi verdeţuri.

 
 
Loading...