Dacă nu ai un job, Litoralul te așteaptă! Patronii hotelurilor fac angajări, inclusiv Mihaela Borcea, care a pus anunțul pe pagina sa de Facebook.


A început sezonul la mare, dar nu multe hoteluri au fost deschise. Majoritatea proprietarilor așteaptă luna iunie, când va debuta și Programul „Litoralul pentru toți”.

Până atunci, fac pregătiri și caută forță de muncă, care nu e deloc ușor de găsit. ”Dai cu tunul și nu găsești”, ne-a spus și Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Așa a ajuns și Mihaela Borcea (49 de ani) să dea anunțuri peste tot, inclusiv pe pagina sa de socializare, pentru hotelul pe care-l deține la mare, împreună cu Cristi Borcea (49 de ani).

Borcea angajează recepționeri, cameriste și muncitori necalificați

”Complex Pam Beach Olimp angajează recepționer, cameristă de hol, muncitori necalificați la bucătărie- vase și grupuri sanitare”, scrie în postarea din 21 aprilie, care este încă valabilă.

anunt-angajare-hotel-borcea.png

Anunțul de angajare a fost postat și pe pagina de Facebook
Anunțul de angajare a fost postat și pe pagina de Facebook
”Da, se mai fac angajări”, ne-a confirmat, astăzi, asistenta vedetei.

Salariile ajung până la 2.500 de lei

Potrivit vicepreședintelui FPTR, salariile din domeniul turistic nu sunt deloc de neglijat. La un hotel de 4 stele, așa cum este cel al familiei Borcea, un recepționer este plătit cu 2.500 de lei, la fel și camerista de hol, care este considerată ”fața hotelului”.

”Ea este cea mai bună dintre cameriste, trebuie să arate bine, pentru că este văzută de oaspeți. Plus că are multe geamuri de șters, care trebuie să strălucească. Muncitorul necalificat la vase are un salariu de 1.800 de lei, iar cel care spală grupurile sanitare între 1.200 și 1.500 de lei. Cu toții au cazarea și masa asigurate”, ne-a explicat Dragoș Răducan.

Cât te costă să stai la hotelul familiei Borcea din Olimp

Pentru că-i obligă legea, patronii trebuie să școlească recepționerii și cameristele fără diplomă în domeniu. Cursurile durează 2-3 luni și sunt achitate de angajator.

hotel-mihaela-borcea-de-la-mare.jpg

Hotel Muntenia a fost transformat de familia Borcea în Pam Beach Hotel&Spa
Hotel Muntenia a fost transformat de familia Borcea în Pam Beach Hotel&Spa
Fostul hotel Muntenia din Olimp a devenit Pam Beach Hotel&Spa. Are 15 etaje, este amplasat pe faleză, beneficiază de o piscină mică, un loc de joacă pentru copii şi de două restaurante, unul cu linie de autoservire.

În perioada 1-6 iunie, o săptămână de cazare costă aici 752 de lei pentru două persoane, în cameră dublă superioară.

 

Citește și:

https://www.click.ro/vedete/romanesti/ce-bine-i-merge-lui-cristi-borcea-afaceri-prima-sotie-este-mana-de-fier

https://www.click.ro/vedete/romanesti/afacerile-lui-borcea-preluate-de-fosta-nevasta

 

 

 
 
Loading...