Horațiu Mălăele împlinește luni, 31 iulie, frumoasa vârstă de 64 de ani. De-a lungul timpului, marele actor a oferit publicului său o mulțime de lecții și doze zilnice de divertisment, dar nici de ziua lui de naștere nu a putut sta departe de scenă, actorul serbându-și aniversarea la Teatrul Nțional din București, unde joacă în piesa ”Cafeneaua”.


Horațiu Mălăele pare că întinerește cu fiecare rol interpretat. Marele actor nu poate sta departe de public nici chiar de ziua lui, când luni, 31 iulie, va juca pe scena Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, București în reprezentațiile aniversare ale spectacolului ”Cafeneaua”.

”Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate, oglinda vie şi înspăimântătoare a vieţii noastre pe pământ”, spune actotul despre piesa de teatru în care va juca de ziua lui de naștere, ”Cafeneaua”, potrivit Adevărul.

Horațiu Mălăele este o personalitate marcantă a țării, de-a lungul timpului oferind lecții de viață pornind de la exemplul propriu, lecții extrem de apreciate de către mulțime, actorul devenind un model pentru sute de români.

”Reprezint instituţia Mălăele al cărei director, muncitor şi şomer sunt. Cred în teatrul care emoţionează, cred în forţa gândului, în dictatura ideii. Cred în teatru, indiferent de categoria stilistică ce îl impune. Actorul este un om care izvorăşte continuuu şi care caută permanent.

Politica pentru mine este o chestiune paralelă. Mă amuz însă cât pot… Dar e un râs-amar, un fel de râsu’- plânsu’… Îi ironizam şi înainte de 1989 pe comunişti, era o colaborare, o înţelegere tacită între mine şi public, care înţelegea toate aluziile, în acea perioadă grea. Ne bucuram şi tăceam împreună. Şi aşa puteam merge mai departe”, a continuat actorul.

Ziua de naștere a actorului este greșită în acte

479118_524937817564702_1146305567_o.jpg

Data zilei de naștere a actorului este greșită în acte
foto: Facebook

Ziua de naștere a artistului a băgat de multe ori în ceață fanii și admiratorii, care atunci când caută pe Google ”Horațiu Mălăele” apare data de naștere ca fiind 1 august 1952, însă totul este o confuzie.

”M-am născut pe 31 iulie, dar în acte sunt trecut pe 1 august”, a declarat actorul. Valentin-Horațiu Mălăele este un actor, regizor, caricaturist și scriitor roman, iar vasta sa activitate artistică l-a ajutat să învețe o mulțime de lucruri despre oameni și lume, în general. Aceste învățături, sub forma unui ghid existențial sau decalog, le împărtășește zilnic cu publicul său.

Ghidul de supraviețuire al lui Horațiu Mălăele

17309045_1392468404144968_8085649891010403774_n.jpg

Horațiu Mălăelele are un decalog după care își ghidează pașii în viață și le-a împărtășit și cu publicul său
foto: Facebook

”1. Nu îţi crea o imagine falsă. Este incomodă, greu de întreţinut şi uşor de depistat.

 2. Fii prietenul duşmanilor tăi. Un proverb islamic spune că «Numai iubindu-i poţi să-i distrugi ».

3. Rămâi modest. Dar fă în aşa fel ca lucrul ăsta să se ştie. Trebuie să ai orgoliul modestiei tale.

4. Dacă pierzi teren lasă impresia că ai facut-o intenţionat. Impune un principiu: am dat doi paşi înapoi, ca să-mi pot lua avânt.

5. Nu fura pe nimeni. Dacă o faci totuşi, schimbă obiectul într-o altă podoabă.

6. Nu refuza ajutorul imbecililor. Pentru a rămâne sus îţi trebuie unanimitate.

7. Nu-ţi explica greşelile. Învăluie-le în mister şi abstracţiune. Nu schimbă mare lucru, dar derutează.

 8. Nu te întinde prea tare. Rişti să-ţi pierzi controlul graniţelor.

 9. Nu lupta împotriva cabalelor întemeiate pe ambiţie şi frustare. Îţi pierzi vremea, iar lor le creezi scop.

 10. Dacă nu reuşeşti, modelează-ţi existenţa după principiul: «Nu se întâmplă decât ceea ce trebuie să se întâmple ». Este o dură, dar relaxantă fatalitate.”

 

 
 
Loading...