Magda Catone (59 de ani) organizează evenimente în amintirea celui pe care l-a iubit mai bine de 30 de ani. În plus, vrea să fie înmormântată alături de soţul ei, în Cimitirul Bellu, numele artistei figurând de câţiva ani pe crucea din marmură. Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a „Festivalului Naţional de Teatru şi Film pentru Tineret Şerban Ionescu” vor avea loc proiecţii de filme, dar şi spectacole de teatru.


Magda Catone (59 de ani) a muncit enorm pentru a organiza, în perioada 21-23 septembrie, „Festivalul Naţional de Teatru şi Film pentru Tineret Şerban Ionescu”, care se va desfăşura la Sala Dalles din Bucureşti. “Acest festival e gândit şi creat în mod special pentru tinerii care au ales calea teatrului şi a filmului. Am ales ca acest festival să devină cadrul acestei experienţe pentru toţi actorii şi regizorii ce simt şi trăiesc în efervescenţa tinerească a crezului în teatru şi film”, a declarat văduva lui Şerban Ionescu, artistul care a încetat din viaţă la 62 de ani, pe 21 noiembrie 2012, la scurtă vreme după ce a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Organizatorii îşi propun ca, pe viitor, evenimentul să se desfăşoare în Corabia, locul natal al actorului. 

14_afis-150-cm-inaltime.jpg

Afişul festivalului

 

În prima zi, celebrul pictor Valeriu Mladin va prezenta patru lucrări care îl reprezintă pe Şerban Ionescu şi va avea loc proiecţia filmelor: ”În memoriam. Şerban Ionescu”, în regia lui Andras Demeter şi ”Imposibilă despărţire”, dar şi spectacolul ”The show must go on”, un one-man-show cu Elena Rusu, în regia Magdei Catone. În a doua zi, invitaţii vor viziona filmul ”Umilinţa”,  în regia lui Cătălin Apostol, proiecţie urmată de o sesiune de interviuri în prezenţa regizorului şi a actorului Valentin Teodosiu. Seara se încheie cu spectacolul de teatru ”Încă nu, dar o să fie” de Ray Cooney & John Chapman. În cea de a treia  zi, invitaţii vor viziona spectacolul”Soţ de vânzare”, după Mihail Zadornov şi filmul”Imposibila iubire” (1983), în regia lui Constantin Vaeni.

14_2-col-sticle.jpg

Magda Catone a pus poza lui Şerban pe sticlele de vin

 

Magda Catone a mai organizat anul trecut o comemorare a actorului, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, eveniment pentru care a pus pe sticlele de vin etichete cu chipul lui Şerban Ionescu. Mai mult, ea vrea să fie înmormântată alături de Şerban, în cimitirul Bellu, numele acesteia figurând pe cruce. După decesul marelui artist, Magda ar fi primit un apartament şi 50% din drepturile de autor, iar băiatul lor, Carol, 50% din drepturile de autor şi o casă în Otopeni.

14_2-col-mormant.jpg

Pe crucea artistului figurează şi numele Magdei Catone

 

 
 
Loading...