Doi ani şi jumătate au trecut de la moartea Ilenei Ciuculete, dar rudele ei sunt în continuare în război. Soţul, Cornel Galeş, se luptă în instanţă cu fiii regretatei cântăreţe care astăzi ar fi împlinit 67 de ani. Nu renunţă şi pace la pretenţiile asupra averii artistei, deşi pare să trăiască pe picior mare, în Spania.


Relaxat, cu barbă şi trabuc, pe marginea unei piscine. Soţul Ilenei Ciuculete pare să fi început o viaţă nouă în Spania, departe de toate necazurile din România. De altfel, el nu s-a ferit să se afişeze cu noua iubită, nimeni alta decât şefa lui, Viviana. De curând, Galeş (57 de ani) a postat mai multe imagini cu el din Spania, în curtea unei vile cu piscină. Este complet schimbat: a albit, are barbă şi câteva kilograme în plus.

2-bd-2-89251515.jpg

cornel gales, ileana ciuculete, avere, judecata, casa, drepturi de autor, Mugurel Sfetcu, Cristian Sfetcu
Cornel Galeş, distrus la înmormântarea soţiei, în martie 2017

Deşi este departe de România, nu a renunţat la războiul pe care îl duce în instanţă cu Mugurel şi Cristian Sfetcu, băieţii Ilenei Ciuculete din prima căsătorie. Văduvul cântăreţei a făcut Apel după ce instanţa Judecătoriei Sectorului 1 s-a pronunţat în urmă cu un an, privind succesiunea averii cântăreţei. Primul termen al procesului care se va judeca la Tribunalul Bucureşti este stabilit pentru data de 26 septembrie.

2-bd-3-59262515.jpg

cornel gales, ileana ciuculete, avere, judecata, casa, drepturi de autor, Mugurel Sfetcu, Cristian Sfetcu
Soţul cântăreţei, relaxat în Spania, în vara acestui an

Soţul cântăreţei a aşteptat timp de 8 luni ca instanţa să-i dea termen la noul proces, pe care îl are cu fraţii Mugurel şi Cristian Sfetcu. Bărbatul a contestat decizia judecătorilor din noiembrie 2018, pentru că nu a fost mulţumit de felul în care aceştia au decis să se împartă averea cântăreţei Ileana Ciuculete. Conform deciziei instanţei Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Cornel Galeş trebuie să le achite băieţilor artistei o cotă-parte din vila în care a stat cu aceasta, dar şi din drepturile de autor. În urma deciziei judecătorilor, Cornel Galeş trebuie să le dea băieţilor cântăreţei câte 34.000 de euro, cotă-parte din vila respectivă, dar şi câte 6.000 de lei, cotă-parte din drepturile de autor. Nici Galeş nu a rămas mai prejos! Pe lângă jumătatea de casă ce i se cuvine, conform legii, ca soţ, conform deciziei instanţei, el a primit şi o pătrime din jumătatea de vilă ce-i revenea Ilenei, dar şi o cotă-parte din drepturile de autor.

2-bd-4-891515115.jpg

cornel gales, ileana ciuculete, avere, judecata, casa, drepturi de autor, Mugurel Sfetcu, Cristian Sfetcu
Mugurel şi Cristian Sfetcu, băieţii din prima căsătorie a Ilenei Ciuculete, nu s-au înţeles cu Galeş când a venit vorba de moştenire

Instanţa a respins însă, partajul unor bunuri precum bijuteriile, hainele şi costumele populare, dar şi mobila. ”Instanţa nu a reţinut aceste bunuri. A respins ca neîntemeiat. S-a împărţit jumătatea de casă de 91.000 de euro din cei 182.000 de euro, la cât a fost vândută casa. O pătrime din jumătatea de vilă i-a revenit lui Galeş, iar trei pătrimi le-au revenit copiilor”, ne-a explicat avocatul Teodor Popa, cel care i-a apărat pe băieţii artistei. Decizia nu este una definitivă, ca dovadă că Galeş a atacat-o, încă din luna ianuarie 2019. De ce s-a ajuns aici? După moartea artistei, Mugurel şi Cristian Sfetcu au vrut să afle ce avere a lăsat mama lor şi au cerut în instanţă ceea ce li se cuvine. Ei au aflat că soţul artistei, Cornel Galeş, a vândut imobilul în care a locuit acesta cu mama lor, tranzacţia având loc în timp ce ea se afla pe patul de spital.

2-bd-5-589115151.jpg

cornel gales, ileana ciuculete, avere, judecata, casa, drepturi de autor, Mugurel Sfetcu, Cristian Sfetcu
Se ceartă pe casă şi drepturi de autor

Mugurel şi Cristian au primit informaţia conform căreia Cornel Galeş a vândut casa cu mai mult de cât le-a spus şi au acuzat chiar că mama lor, bolnavă fiind, a fost forţată de acesta să semneze pentru vânzarea vilei în care locuiau. În urma deciziei din noiembrie 2018,  Cornel Galeş a fost obligat de judecători să plătească o cotă-parte din casa în care a locuit ani de zile cu Ileana Ciuculete. 

Click! spune

Ileana Ciuculete a murit la 14 martie 2017. Cântăreaţa de muzică populară  se afla în spital după ce, conform spuselor soţului ei, Cornel Galeş, fusese diagnosticată cu hepatita C, cancer osos şi ciroză galopantă. Ea a fost îngropată la Cimitirul Străuleşti de lângă Bucureşti.

Loading...