Actriţa Ileana Stana Ionescu, în vârstă de 82 de ani, a fost propusă pentru titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc. Propunerea va fi discutată joi, 22 noiembrie în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.


Actriţa Ileana Stana Ionescu are o carieră impresionantă, iar Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să discute propunerea ca această să primească titlul de cetăţean de onoare al Capitalei. Actiţa a priomit numeroase premii care au recunoscut contribuţia pe care aceasta a adus-o teatrului şi culturii româneşti. În anul 2001 Placheta de aur a UARF (Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film) pentru merite deosebite în dezvoltarea artei şi culturii cinematografice, iar în anul 1998, Premiul de excelenţă al Galei Uniter, Trofeul „Dionysos” pentru rolul din „O batistă în Dunăre” de D. R. Popescu. 

În 2002 a primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

ileana-stana-ionescu-si-sotul-sau

ileana stana ionescu alături de sotul sau
Ileana Stana Ionescu şi soţul său sunt căsătoriţi de 67 de ani
Foto:Arhivă personală

Actriţa a renunţat la teatru anul acesta

Ileana Stana Ionescu a ales să renunţe la meseria de o viaţă din dorinţa de a rămâne în amintirea oamenilor într-o lumină pozitivă, în deplină forţă. În plus, ea intenţionează să îşi petreacă ultimii ani din viaţă în linişte alături de cel care îi este soţ de mai bine de 60 de ani, Andrei Ionescu. Actriţa a fost invitată în platoul emisiunii moderate de Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scenă de Fuego. În cadrul acestei emisiuni a discutat despre motivele care au îndemnat-o să renunţe la marea sa iubire, teatrul, dar şi despre planurile sale.  

paul-surugiu-ileana-stana-ionescu-andrei-ionescu_1.jpg

ileana stana, alaturi de sotul sau si de paul surugiu in platoul emisiunii de la tvr 2
Ileana Stana Ionescu alături de soţul său şi de Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scenă Fuego
Foto: TVR 2

„Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcuă. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el. Soţul meu m-a ajutat foarte mult, m-a încurajat... Acum voi fi în familie, la căsuţa mea de care ne vom bucura. Vreau să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru. Avem un fiu plecat în America, cu care ţinem legătura datorită tehnologiei, avem şi un nepot de 8 ani. Au fost aici şi au stat 3 săptămâni”, a povestit Ileana Stana Ionescu la emisiunea de la TVR 2.

 

 
 
Loading...