Ileana Stana Ionescu este, în viața de toate zilele, la fel ca pe scenă: pătimașă, explozivă, agitată. Tocmai de aceea, faptul că împlinește 60 de ani de căsnicie i-ar putea mira pe mulți, însă talentata actriță știe exact de ce a rezistat relația ei cu actorul Andrei Ionescu.


Pe Ileana Stana Ionescu (80 de ani) fanii o ştiu din filme precum “Dumbrava minunată”, “Cucoana Chiriţa” sau “Cuibul de viespi” şi din alte zeci de piese de teatru, seriale sau scenete realizate de la TVR. Însă puţini ştiu că actriţa Ioana Stana Ionescu are una dintre cele mai solide şi longevive căsnicii din lumea artistică românească.

ileana_stana_ionescu_cu_sotul_acasa_-sg_-10.jpg

ileana stana ionescu, andrei ionescu
Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu nu fac economie de gesturi tandre
foto: Sever Gheorghe

 

Ileana Stana Ionescu și-a cunoscut viitorul soț la Reşita, unde tânăra actriţă interpreta primul rol al carierei, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie. A fost dragoste care a crescut în timp. „Eu eram amoreza, el amorezul şi uite aşa a început, pe loc, povestea noastră de iubire. M-am îndrăgostit de soţul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimaşă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte liniştit, calm. Probabil de aici şi legătura noastră foarte puternică!“, a povestit actriţa la un moment dat pentru revista Tango / Marea dragoste.

Cei doi au un băiat, Andrei Manuel, care e medic și locuieşte în America. Actriţa a suferit atunci când fiul ei a părăsit ţara, dar a înţeles că așa e mai bine pentru el. Tânărul i-a făcut pe cei doi actori bunicii unui puști foarte simpatic, Alexandru Luca.

 
 
Loading...