Câștigătorul X Factor 2020 s-a ales vineri seara, la Antena 1, prin votul celor de acasă. Jurații Ștefan Bănică, Loredana, Delia și Florin Ristei au avut concurenți puternici în lupta premiul de 50.000 de euro: Andrada Precup, Adrian Petrache, Sonia Mosca și Super 4, însă publicul este cel care a decis. Marele câștigător X Factor 2020 este Andrada Precup.


Finala X Factor 2020. Cine sunt concurenții care au luptat pentru premiul de 50.000 de euro

Andrada Precup, adolescenta nevăzătoare din grupa lui Ștefan Bănică

Ștefan Bănică, mentorul grupe de fete sub 24 de ani, este mândru de parcursul Andradei Precup, adolescenta de 17 ani din Slatina, care l-a surprins până acum de fiecare dată. ”Cel de-al nouălea sezon X Factor a avut toate ingredientele. Se spune de multe ori că acesta a fost cel mai bun, cred că este un X Factor cu totul și cu totul special și datorită condițiilor, dar mai ales datorită concurenților și, de ce nu, și al juriului! O iubesc pe Andrada, pentru mine este mai mult decât un concurent la X Factor, cunoscând-o îndeaproape, pentru mine a devenit o mică lecție de viață!”, a spus Ștefan Bănică. Andrada și-a pierdut lumina ochilor la naștere, însă vocea, talentul și ambiția nu o fac să pară un caz social, ci un concurent de temut. "M-am născut prematur și, din cauza faptului că ochii nu mi-au fost acoperiți cu ceva, s-a ars retina. Dar eu cred că așa trebuia să se întâmple, ca să fiu aici și ca să fac asta acum și să fiu mai puternică", spune Andrada.

EXCLUSIV Viața și familia Andradei Precup, revelația de la X Factor. Celebra Dana Bartzer, detalii emoționante despre eleva ei

andrada-precup-xfactor_2.jpg

Andrada Precup, concurenta despre care Ștefan Bănică spune că e emoție pură
foto: Antena 1

Adrian Petrache, nepotul lui Florin Salam, a făcut show în grupa Loredanei Groza

În grupa de băieți cu vârsta sub 24 de ani a Loredanei, finalist a fost Adrian Petrache (20 de ani), nepotul celebrului Florin Salam. ”Adrian are stofă de învingător și nu m-a sedus doar pe mine, ci pe toți care l-au văzut și pe ceilalți jurați. Este acel tip de artist pe care nu dai doi bani când îl vezi, dar când deschide gura se întâmplă o magie! E băiatul care a venit fără nicio șansă și care vrea să spargă tiparele, el nu vrea să imite pe nimeni! Aștept să fie o seară extraordinară, în care să avem parte de emoții extraordinare, de energie, să ne bucurăm, să fie o seară glorioasă pentru că încheie acest sezon care a fost de neoprit și orice se întâmplă, arată că suntem puternici și că suntem învingători!”, mărturisește Loredana. Adrian Petrache, puștiul care a devenit viral după ce a ajuns pe net un clip cu el în care se bucura că este primul bărbat din familia lui care a reușit să ia BAC-ul, s-a apucat serios de muzică de când a apărut pe scena „X Factor”. Adrian este talentat și cu chitara, nu numai vocal, și face furori în competiție cu talentul său, dar și cu „look-ul” și ochii albaștri, cu care, cu siguranță, a cucerit multe domnișoare care l-au văzut pe micile ecrane.

adrian-petrache-xfactor_1.jpg

Adrian Petrache, concurentul Loredanei
foto: Antena 1

Sonia Mosca din Italia a impresionat în grupa Deliei

Delia a spus de nenumărate ori că Sonia Mosca are vocea care o ajută să se desprindă din mulțime. ”Cred că sezonul acesta este unul istoric! E unul greu, într-un context mai delicat, dar de neoprit! Sonia are această capacitate de a te ține atent în fața televizorului în momentul în care cântă, n-ai cum să nu te oprești oriunde ai fi în casă, să te întrebi cine cântă, cine scoate aceste sunete!”, spune Delia. Sonia a fost întrebată de Loredana Groza care este motivul pentru care nu este deja cunoscută și apreciată în Italia, ținând cont că are o voce care poate impresiona pe oricine. Sonia a răspuns că timbrul ei nu este pe placul tuturor și că a câștigat un concurs unde a cântat doar muzică interpretată de Whitney Houston, Aretha Frankin și alte artiste de origine afro - americană. 

sonia_mosca.jpg

Sonia Mosca

Italienii de la Super 4, grupul în care și-a pus toate speranțele Florin Ristei

Pentru Florin Ristei emoțiile au fost complet diferite decât în ultima finală trăită de el. ”Pentru mine e a doua finală, dar din alt punct de vedere - ultima dată eu stăteam pe X-ul de pe scenă. De data aceasta parcă sunt puțin mai relaxat, dar asta și pentru că am un grup senzațional, Super 4, și tot ce îmi doresc astă seară este ca oamenii să nu plece din fața televizoarelor, pentru că au ce vedea. E un grup care a reușit să îi facă pe toți colegii mei să se emoționeze și chiar să verse câteva lacrimi încă de la prima piesă, e un grup care a reușit să aibă primul moment viral anul acesta pe internet”, a spus Florin Ristei. Motto-ul băieților de la Super 4 este unul cu o încărcătură enormă, care i-a ajutat de-a lungul timpului să fie cei mai buni acolo unde au mers: "Când jocul se întețește, ies la joc cei mai puternici." Italienii din Napoli câtă împreună de trei ani și au făcut furori și pe scena X Factor, însă rămâne de văzut dacă vocile lor vor fi suficient de puternice pentru a câștiga premiul cel mare. 

finalisti_x_factor.jpg

Finaliștii X Factor 2020
foto: Antena 1

Cum s-a votat în finala X Factor

Fiecare concurent a cântat de trei ori: o dată cu un invitat, o dată alături de mentorul său și individual. Anul acesta, cei de acasă și-au susținut preferații cu un vot prin SMS la 1313 încă de la începutul emisiunii, după ce prezentatorii Răzvan și Dani au anunțat ”Start vot!”. S-a putut vota o singură dată de pe același număr de telefon doar din România, din rețelele Orange, Vodafone sau Telekom, cu numele concurentului preferat în mesaj: Andrada, Sonia, Adrian sau Super 4.

Artiști celebri au cântat alături de concurenți, în finala X Factor

Adrian Petrache, Andrada Precup, Super 4 și Sonia Mosca se luptă în marea finală X Factor sezonul 9. Aceștia au pregătit nu doar o melodie individuală, ci și una alături de mentorii lor și alta împreună cu un invitat special, nume importante din lumea muzicală din România.

repetitii_finala_x_factor_3.jpg

repetitii finala x factor
Florin Salam va urca pe scena X Factor alături de nepotul său, Adrian Petrache
Sursă foto: Antena 1

Cei patru băieți de la Super 4 au cunoscut-o pe Raluka, cea alături de care au avut un moment special, dar au interpretat și o melodie alături de mentorul lor, Florin Ristei. Delia a avut o provocare în a găsi un invitat special cu o voce care să se potrivească perfect cu cea a Soniei Mosca, însă rezultatul a fost unul spectaculos: Sonia a avut un duet cu Monica Anghel.

repetitii_finala_x_factor_4.jpg

repetii
Andrada Precup va urca pe scenă alături de două nume sonore ale industriei muzicale
Sursă foto: Antena 1

Pentru a pune în valoare emoția și acuratețea care au scos-o în evidență pe Andrada Precup, Ștefan Bănică i-a invitat pentru un duet pe Damian Drăghici și Adrian Daminescu, iar Adrian Petrache și Loredana au repetat pentru momentul special al finalei alături de nimeni altul decât unchiul acestuia, Florin Salam. Însă, în cele din urmă, Florin Salam nu și-a mai făcut apariția pe scenă, iar Adrian a fost ajutat de Florin Ristei.

Citește și:

Șoc în finala X Factor. Florin Salam și-a lasat baltă nepotul și nu a apărut pe scenă. Cine l-a salvat pe Adrian Petrache

De ce nu a venit Florin Salam în finala „X Factor” ca să cânte cu nepotul lui, Adrian Petrache

 

 

 
 
Loading...