Interpreta Elizei Dragomir din serialul "Vlad", actrița Olimpia Melinte (33 de ani), s-a văzut nevoită să se retragă acasă din cauza pandemiei de coronavirus. Filmările pentru serialul de la Pro TV s-au sistat, nu mai joacă în piese de teatru și trăiește izolarea alături de familia ei. Olimpia Melinte ne-a vorbit despre toate aceste schimbări într-un interviu exclusiv.


Click!: S-au întrerupt filmările pentru "Vlad". Nu-ți pare rău? Ce ne poți spune despre acest lucru?
Olimpia Melinte: Și pentru noi, la fel ca pentru toată lumea, este un moment greu, dar sănătatea și siguranța întregii echipe este pe primul loc. În momentul de față este important să avem grijă de noi și de familiile noastre. Povestea "Vlad" merge mai departe, suntem o echipă mare și unită, credem unii în alții și mai avem multe de filmat împreună! Va asigurăm că în momentul în care această criză va lua sfârșit ne vom întoarce pe set (platoul de filmare, n.r.). Sănătate multă tuturor!

Ce faci în aceste zile când nu ai filmări și nu mergi la teatru?
Îmi petrec timpul cu familia, fac sport, gătesc, citesc, pictez, mă uit la seriale, spectacole de teatru, operă și filme, cam tot ce nu am reușit să fac în ultimii ani, din lipsă de timp!
De ce îți este cel mai dor zilele astea?
De cafeaua pe care obișnuiam să o beau în oraș, în fiecare dimineață după ce îl lăsăm pe Sasha la grădiniță, de repetiții, de zilele de filmare. Am deja o săptămână de autoizolare și pot să spun că ușor, ușor începe să mi se facă dor de agitația de pe set.

olimpia-melinte-fiu.jpg

olimpia melinte
Olimpia Melinte și minunatul ei fiu, Sasha

Ce faceți tu și Sasha? Cum va petreceți timpul?
Avem așa multe lucruri de făcut, că în continuare purtăm discuții lungi legate de motivul pentru care trebuie să mergem seara la culcare! Pe lângă activitățile trimise zilnic de educatoare, pe care le facem dimineața, avem o sumedenie de alte treburi, de la pictat în toate formele, cu bețișoare de urechi, furculițe și tuburi de carton, până la explorarea spațiului prin programul celor de la NASA, care s-au gândit la cei cu copii acasă și le-au făcut celor mici niște jocuri interesante, prin care învață mai multe despre spațiu. Însă exercițiile la sacul de box sunt preferatele lui, l-am montat de curând în casă și asta îi aduce o mare bucurie, pentru că poate exersa la karate și în felul asta nu simte dorul de activități fizice. Facem totul împreună zilele astea, gătim, facem sport, jucăm ascunsă și pot să zic, sincer, că îmi aduce o mare bucurie să pot petrece timpul alături de el.
Păstrezi legătura cu colegii de filmare, de teatru?
Da, vorbim zilnic, pentru toată lumea este un moment greu. Și mi se pare extraordinară inițiativa celor care fac spectacolele live pe diferite platforme și în felul ăsta spectactorii pot urmări teatru, operă, teatru pentru copii direct din sufragerie, în acestă perioadă.

olimpia-melinte.jpg

Olimpia Melinte și soțul ei, Luca Constantin, s-au îndrăgostit pe vremea când erau în liceu
foto: OK! România

Ce faceți pentru a vă putea proteja?
Nu ieșim din casă! Și dacă o facem avem grijă să ne spălăm pe mâini, să ne igienizăm hainele, încălțămintea și tot ce ar fi putut fi expus. Pentru Sasha am învățat trucul celor 20 de secunde, ca să fim siguri că se spală pe mâini cât trebuie și nu o face pe fugă, trebuie să numere până la 20 în timp ce se spală, așa că jocul asta îl amuză foarte tare, iar pe noi ne scapă de stres!
Ai pierdut contracte de film sau de teatru din cauza virusului?
Am pierdut un contract, care trebuia să se întâmple în Spania vara asta, sper să se reia totuși și să reușim să-l ducem la bun sfârșit până la sfârșitul anului...
Personajul tău din Vlad evoluează de la un episod la altul? Ce sfat i-ai da Elizei?
Eliza, bucură-te de viață, nu te mai lua așa de tare în serios, renunță la masca asta dură pe care o porți, iubește și lasă-te iubită!

olimpia-melinte-adi-nartea-vlad.jpg

olimpia melinte adrian nartea
Olimpia Melinte şi Adrian Nartea, în serialul "Vlad"

Care a fost cea mai grea scenă pe care ai filmat-o pînă acum?
În filmul "Căutătorul de vânt", care umează să apară anul acesta în cinema, am avut o secvență în care trebuia să îl conving pe partenerul meu de joc să rămână cu mine, a fost foarte puternică și dureroasă în același timp, pentru că deznodământul nu a fost unul fericit.
Ce alte seriale mai urmăreșți?
În perioda asta mă uit la "The morning show", "Fleabag" și "Marvelous mrs Maisel".
În ce producție celebră ți-ar fi plăcut să joci?
Am văzut de curând "Little women (Fiicele doctorului March)"  și chiar m-am gândit că mi-ar fi plăcut să joc în filmul ăsta.
Ce rețetă îți place să gătești și cu care ți-ai dat gata partenerul sau prietenii?
Am făcut o tartă cu zucchini, rețeta e împrumutată de la prietena mea, Andreea Sovan, și mi-a ieșit foarte bună, Sasha a mâncat într-o veselie. El este foarte pretențios când vine vorba de mâncare, nu-l mulțumește orice, așa că am simțit că am făcut treabă bună datorită lui!

Citește și:

EXCLUSIV Adevărata viaţă a lui Adrian Nartea, actorul din „Vlad”. E milionar doar în serial

Cum arată soţiile şi iubitele celor mai sexy actori din serialul "Vlad"

 

Loading...