Am tot suspectat la actori că-şi practică meseria şi în via­ţă. Precum preşedinţii de ţară, actorul e actor şi în afara scenei. Dar sunt actori care se joacă pe ei în toată cariera, care se împrumută ei personajelor, şi actori care împrumu­tă ei de la personajele pe care le joacă.


De aceea mă gândesc zâmbind la această scenă jucată acasă, cu Raluca Aprodu, cu Tudor Istodor, iubitul ei, şi Maia Morgenstern, mama lui Tudor. Ce distribuţie face viaţa asta! Raluca Aprodu, dacă joacă un rol în viaţă, îl joacă pe acela al fetei cu şarm. Mi-a rămas în minte zâmbetul ei dintr-o reclamă mai veche, ju­cată cu Dan Chişu. Raluca are un farmec. Cu farmecul ei mi-a povestit despre viaţa această de actriţă în care se află.

Când ţi s-a părut că ai devenit actriţă?

Raluca: Când am simţit că oamenii se raportează altfel la mine. Ar fi trebuit să nu fi fost aşa şi să-mi dau eu seama, dar am plecat cu un complex foarte mare, vis-a-vis de me­seria de model, de care, însă, nu-mi este ruşine.

Făceai asta la început, modelling. Şi complexul tău faţă de asta care era?

Făceam asta la noi în ţară, chestiune de percepţie, aici modellingul nu e văzut ca o meserie. E ca un hobby sau, oricum, ceva practicat de fetele care n-au avut altceva de făcut. Afară e văzută ca o meserie serioasă. Posibil, jumă­tate din acest complex să fi fost doar în capul meu, dar ju­mătate simţeam şi raportarea oamenilor la mine când mă prezentam ca model.

În actorie când ai simţit că ai talent?

Dacă vorbim despre teatru, în facultate am simţit să fac asta. Am dat la facultatea de actorie, dar nu eram convinsă că o să ajung în final chiar să fac teatru. Însă mi-a plăcut foarte mult.

Ai zis că ai simţit că eşti actriţă când ai început să fii privită altfel. La cine te refereai?

La cei din breasla aceasta a noastră, cea a actorilor. Pri­mul meu film l-am filmat la 21 de ani, rol secundar, dar mare, într-o coproducţie ceho-română. N-aveam studii, m-au luat aşa. Am fost la un casting unde erau enorm de multe actriţe. Eu nici n-am vrut să mă duc, îmi era ruşine, dar cineva a insistat.

Citește pe www.okmagazine.ro continuarea acestui interviu!

 
 
Loading...