Ioana Ginghină ne spune cu ce a înlocuit carnea

Ultima actualizare:

    Pizza cu legume şi brânzeturi e o soluţie gustoasă de cină pentru întreaga familie
Pizza cu legume şi brânzeturi e o soluţie gustoasă de cină pentru întreaga familie

Se poate trăi şi fără carne. Şi încă mult mai bine, mărturiseşte actriţa Ioana Ginghină care, de două luni, împreună cu soţul ei, au luat decizia să devină vegetarieni. I-a convins fetiţa lor, Ruxandra, care pornise pe acest drum încă de acum un an.

„Alexandru era un carnivor convins, însă eu şi Ruxi nu ne-am dat niciodată în vânt după carne. De vreun an, ea a renunţat complet. Poate toţi părinţii îmi vor sări acum în cap, că un copil în creştere are nevoie de proteine... Însă am grijă să-i suplimentez aportul de proteine din alte surse, cum ar fi ouăle, lactatele, leguminoasele. Am vorbit cu mai mulţi nutriţionişti care mi-au confirmat că cea mai curată şi mai bună sursă de proteină este albuşul de ou. Iar eu, slavă Domnului, ştiu o mulţime de reţete”, spune Ioana Ginghină, promiţând că ne dezvăluie şi nouă câteva. 

Mai mult decât atât, actriţa susţine că anual, în luna august, îi face analizele Ruxandrei. 

De această dată, cum trecuse un an de când fetiţa nu mai mâncase carne, a hotărât să îi facă nişte investigaţii mai amănunţite. 

Rezultatele au ieşit mai bune ca niciodată, nu are nicio lipsă în organism, iar predispoziţiile la diversele alergii pe care le avea anul trecut au dispărut. 


    Prima care a renunţat la carne este Ruxandra (9 ani), fetiţa Ioanei Ginghină şi a lui Alexandru Papadopol
Prima care a renunţat la carne este Ruxandra (9 ani), fetiţa Ioanei Ginghină şi a lui Alexandru Papadopol

„Nu ştiu dacă aceste rezultate la analizele speciale, date de alergolog, s-au schimbat datorită regimului alimentar, dar mă bucur să ştiu că acum este mult mai bine”. 

De când fetiţa a renunţat la carne, părinţii au constatat că nici ei nu prea mai mănâncă, astfel , s-au gândit că ar fi o idee să se declare cu toţii ovo-lacto-vegetarieni. Zis şi făcut.  

„Nu e greu, nici complicat, dar ţine puţin de o rigoare personală pe care, dacă nu o ai, trebuie să o dobândeşti. E necesar să ştii să prepari o hrană sănătoasă care să conţină toţi nutrienţii de care organismul are nevoie. Eu ştiu foarte multe reţete, mi-am propus să scot o carte online care să conţină inclusiv recomandări la cumpărături, planificarea meniului etc.”, spune Ioana, care ne propune şi nouă patru feluri de mâncare bogată în proteine.

Supă cremă de linte

Se face foarte uşor, doar din patru ingrediente, iar Ioana Ginghină are trucurile ei pentru a o face cât mai sănătoasă. Mai întâi, pune lintea la înmuiat pentru circa o oră, astfel încât procesul de fierbere să fie mai scurt. Uleiul de măsline, ceapa verde şi morcovul ras sunt celelalte trei ingrediente de care are nevoie.

simeon stalpnicul png

Pentru a nu prăji propriu-zis legumele, actriţa le fierbe uşor în ulei cu apă. Apoi adaugă lintea, completează cu apă şi lasă la fiert o jumătate de oră. Când este gata, condimentează cu sare şi piper. 

Vinete umplute

Recent, Ioana a descoperit o reţetă grecească de care toată familia e încântată – vinete umplute cu roşii şi brânză de capră, aceasta din urmă fiind sursă valoroasă de proteine.

simeon stalpnicul png

Vinetele se taie pe jumătate, se bagă la cuptor. Când s-au înmuiat, se scot, se scobesc, iar miezul se amestecă împreună cu brânza şi roşiile tocate mărunt. Se umplu vinetele cu acest amestec şi de bagă din nou la cuptor, pentru 20 de minute. 

Sufleu cu omletă şi legume

Sufleurile cu ouă, legume şi brânză sunt cea mai rapidă variantă de mic dejun. Actriţa foloseşte 4 ouă, brânză şi diverse legume. „Spre exemplu, broccoli. Nu îl fierb, ci îl opăresc puţin, apoi îl pun în blender împreună cu brânza şi ouăle.

simeon stalpnicul png

Pun amestecul în formă de copt şi dau la cuptor. Aceste sufleuri se fac într-o varietate de combinaţii. În loc de broccoli, pot pune orice legume găsesc în frigider”, explică actriţa.

Budincă din seminţe de chia

Seminţele de chia sunt extrem de sănătoase. Conţin de două ori mai multe proteine decât orice alte boabe, de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele, de 5 ori mai mult calciu decât laptele şi de trei ori mai mult fier decât spanacul. Ioana îi face Ruxandrei la micul dejun o budincă foarte gustoasă, în care pune: 4 linguri de seminţe de chia, un litru de lapte vegetal, un vârf de linguriţă de vanilile, o steluţă de anason.

simeon stalpnicul png

Se amestecă toate ingredientele, lăsându-le peste noapte să se întrepătrundă . Se pot adăuga fulgi de ovăz, cereale integrale, fructe uscate sau crude, după preferinţe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
image
actualitate.net
image
actualitate.net