Vedeta de la „Cronica Cârcotaşilor” (Prima TV), Ioana Petric, a avut o vacanţă atipică la începutul acestui an. Cu rucsacul în spate, însoţită doar de o prietenă, a plecat pentru 16 zile în Sri Lanka. Apropiaţii le-au zis că sunt „puţin inconştiente” să se aventureze singure, însă ele nu au regretat niciun moment petrecut acolo.


O excursie între fete -într-un loc îndepărtat, unde nu mai fusese niciodată. „De ce nu?!”, şi-a zis Ioana Petric, uitându-se pe harta lumii. A ales Sri Lanka pentru că era cea mai bună ofertă din acea perioadă raportat la preţ, la ore de plecare. „Nu aveam mari aşteptări de la destinaţia aceea, toată lumea mă avertiza că e sărăcie, mizerie... Mai mult decât atât, toţi aveau ideea preconcepută că e periculos, se vorbea despre răpiri, violuri, şi am primit multe avertismente că suntem inconştiente să mergem singure. Dar am avut o surpriză plăcută. M-am simţit foarte în siguranţă chiar dacă am călătorit prin locuri mai puţin umblate de turişti, eram singurele albe printre toţi localnicii. Mi-au plăcut oamenii foarte calzi, săritori şi vorbăreţi, locurile pitoreşti, atmosfera... M-am integrat repede şi m-am simţit minunat”, povesteşte Ioana Petric. 

15-special-2.-2col-.jpg

Timp de 16 zile, Ioana Petric de la «Cronica Cârcotaşilor» a fost cu rucsacul în spate prin Sri Lanka

A plecat din ţară cu rucsacul în spate

Unul care să-i ajungă 16 zile. Recunoaşte că a fost o provocare pentru ea să nu-şi care toată casa în spate, să se limiteze la 11 kg, în condiţiile în care de obicei pleacă în vacanţă cu bagaj de 30 kg. „Mi-am depăşit recordul şi am fost foarte mândră de mine. De obicei iau multe lucruri de care nu am nevoie. Acum am fost foarte cumpătată şi mi-a reuşit, spre surprinderea mea”. 

Nu s-a cazat la vreun resort unde să lenevească de dimineaţa până seara, ci, cu acel rucsac în spate, a bătut toată insula, cazându-se azi într-un loc, mâine în altul. „Am refuzat să închiriem maşină sau să luăm taxi, ci am călătorit cu mijloacele lor de transport în comun, cu trenul, autobuzul, dar şi cu bicicleta. A fost o experienţă inedită, la ei autobuzele sunt pictate în culori puternice, dau muzica la maximum, parcă erau nişte discoteci pe roţi. Pe distanţe scurte e amuzant, însă la drum lung te cam ia durerea de cap”, râde cârcotaşa de la Prima TV.

În acest fel a străbătut insula dintr-o parte în alta, a luat pulsul locurilor şi nicio zi nu a semănat cu alta. La plajă a stat puţin. E genul de turist căruia nu-i place leneveala. „Nu pot sta locului, nu am răbdare să stau mult la soare. Îmi place să explorez, să mă plimb cât e ziua de lungă. Seara, ne făceam planul pentru a doua zi. A fost una dintre cele mai frumoase vacanţe pe care le-am avut până acum. Mi-a prins foarte bine”, spune Ioana.

 
 
Loading...