De parcă n-ar fi fost destule, Ionuț Dolănescu mai are parte de o poveste incredibilă în viața sa. Imediat după ce s-a născut, el a primit numele altui bărbat și nu pe cel al celebrului său tată, Ion Dolănescu. Totul din cauză că mama cântărețului de muzică populară, Maria Ciobanu, era căsătorită cu altcineva în perioada în care se iubea cu Ion Dolănescu.


Ionuț Dolănescu (45 ani) nu a purtat de la început celebrul nume Dolănescu, ci abia după aproape trei ani i-a fost modificat în certificatul de naștere. Maria Ciobanu, mama cântărețului născut în 1972, era căsătorită atunci cu un alt coleg de breaslă, iar mariajul a mers în paralel cu poveste de dragoste, de notorietate, cu Ion Dolănescu. Din acest motiv, când s-a născut Ionuț, acestuia i s-a trecut la naștere, în certificat, numele soțului Mariei Ciobanu, Florea Burnea, fluieraș la Ansamblul Ciocârlia. Mult mai târziu, Ionuț Dolănescu a putut purta numele tatălui adevărat, după ce acesta a deschis un proces. De asemenea, Ion Dolănescu a cerut în instanță ca fiul său, Ionuț Dolănescu, să-i fie încredințat lui, nu mamei Maria Ciobanu, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat. Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au trăit o iubire cu năbădăi și s-au despărțit cu tam-tam după patru ani.

ionut_si_dragos_cind_erau_mici_cu_dolanescu.jpg

ionut dragos ion dolanescu
Ionuț și Dragoș Dolănescu, în costume populare alături de tatăl lor, vestitul Ion Dolănescu
Foto: arhiva personală

Interpreta de muzică populară a povestit, după moartea lui Ion Dolănescu, cum a încasat bătăi de la acesta. Ionuț a fost crescut de Ion Dolănescu și nu și-a cunoscut mama decât la 25 de ani, într-un turneu peste hotare. De atunci, Ionuț s-a întors împotriva tatălui său. Ion Dolănescu a murit în urma unui infarct, pe 19 martie 2009. Acela a fost și momentul izbucnirii scandalului pe avere între Ionuț și fratele lui mai mic, Dragoș Dolănescu, stabilit în Costa Rica. Cei doi frați au purtat un război prin tribunal timp de 8 ani, iar conflictul lor s-a încheiat abia anul acesta, când s-a terminat procesul de succesiune. Ionuț a rămas cu vila din Caimatei, cu un autoturism Dacia și cu două certificate emise de Fondul Proprietății Private, dar și cu drepturile de autor. Dragoș a rămas cu vila de la Sinaia a tatălui său și cu mai multe terenuri în Dâmbovița, Prahova și Ilfov.

 
 
Loading...