Considerată una dintre cele mai frumoase actrițe de al noi, Florina Cercel murit marți dimineață, 30 iulie, la vârsta de 76 de ani. Actrița s-a stins după o grea suferință pe care a ținut-o ascunsă de ochii publicului. Florina Cercel a suferit de cancer pulmonar, aceeași afecțiune care i-a răpus primul soț, lăsând-o văduvă la numai 29 de ani.


Florina Cercel a iubit cu patimă şi, deopotrivă, a fost adorată de bărbaţi, însă ghinoanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a vorbit, în urmă cu ceva timp, despre iubirile ei, în cartea ”Poveşti de dragoste ale vedetelor”, a jurnalistei Ioana Mandache.

Prima iubire, descurajată de părinții actriței

Primul iubit, Adrian Ciceu, nu a fost pe placul părinților actriței. „Era student la Conservator, în anul patru, eu eram cu doi ani mai mică. Apoi, el a plecat în Armată. Se pare că semănam foarte bine, fizic, dar sistemul nu ne-a lăsat să fim împreună”. Părinţii Florinei Cercel nu erau de acord cu această relaţie, pentru că el nu avea un dosar curat. „Am suferit foarte mult, el la fel. Nu ne-am căsătorit, chiar dacă a fost o iubire foarte frumoasă, a fost extraordinar, o dragoste pură. Adrian s-a căsătorit după mulţi ani cu o cântăreaţă care semăna cu mine, Luminiţa Dobrescu, aflată atunci în Germania, unde a fugit şi el”, a povestit actriţa despre prima dragoste care i-a rănit inima. 

Medicul Liviu Ioan Perianu, marea iubire a Florinei Cercel

La Timişoara, Florina Cercel avea să-l întâlnească pe primul ei soţ, un cavaler de modă veche, care a curtat-o după toate regulile artei. „El a fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea”, a dezvăluit actrița.

La începutul lui ianuarie 1966, Florina a primit un buchet de trandafiri galbeni şi un bilet pe care scria: „Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere”. Florina a onorat invitaţia, iar la intrarea în casa acestuia, medicul a întâmpinat-o cu o declaraţie de dragoste: „Eu sunt doctorul îndrăgostit de dumneavoastră”. Au dansat împreună 12 ore neîntrerupt:  ”Nu m-a lăsat din braţe, nu am mâncat, nu am băut nimic. Apoi m-a condus acasă, iar mama era îngrijorată că nu ştia nimic de mine. El a intrat, s-a prezentat şi m-a cerut de nevastă. Ne-am căsătorit cam după un an”. Din păcate, doctorul s-a îmbolnăvit de cancer bronho-pulmonar, fără să fie fumător. „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972. Bebe, aşa îl alintam, a murit în septembrie, la 40 de ani. Eu aveam doar 29 de ani şi a fost nedrept”.

Cea de-a două căsnicie, o experiență nefericită

După ce a rămas văduvă, Florina Cercel s-a transferat la Bucureşti, unde s-a căsătorit a doua oară. „A fost una dintre cele mai nefericite experienţe ale vieţii mele. Este un om foarte inteligent, foarte cultivat, deosebit de frumos, mult prea frumos pentru un bărbat, dar din păcate, extrem de gelos şi extrem de negativist. Am divorţat în 1984, gelozia lui a plecat de la trecutul meu, nimeni nu a suportat comparaţia cu primul soţ”, a dezvăluit cu regret actrița.

Florinei Cercel i-a mai tăiat calea un om de afaceri sârb, însă povestea de dragoste s-a încheiat după opt ani. S-au despărţit după ce fina artistei s-a băgat între ei: „Recunosc, sunt foarte pretenţioasă. Am avut zeci de curtenitori, dar nu, dacă nu iubesc eu, nu mă pot lăsa iubită”.

Citește și:

Actriţa Florina Cercel a murit. Era grav bolnavă

Florina Cercel: «Primul soţ a murit de cancer, m-a lăsat singură la 29 de ani»

 
 
Loading...